1 Boek

nov 252012
 

a
De Groente en Fruit Encyclopedie,
zevende de druk is uit!
De Groente en Fruit Encyclopedie heeft nogmaals zijn kwaliteit bewezen!

Vooral de mond aan mond reclame van de vele tuinliefhebbers die het boek kochten zorgt ervoor dat de Groente en Fruit Encyclopedie steeds in de aandacht blijft.
Daarom mijn welgemeende dank aan de meer dan tienduizend mensen die de Groente en Fruit Encyclopedie in de afgelopen jaren hebben aangeschaft.

Lees nu alle info over de zevende druk van de Groente en Fruit Encyclopedie.

Scan uit de krant HLN, 17 nov., rubriek Groen.

mei 272011
 

Leuk om te zien : De vierde druk van Groente en Fruit Encyclopedie, samen op de foto met “Dagelijkse Kost” van Jeroen Meus bij de toppers van Azur.be. De Groente en Fruit Encyclopedie werd immers opgenomen in de speciale aanbieding “Toppers aan Topprijzen”

a7b00bf7850d439496fcabc01820db18

De Groente en Fruit Encyclopedie staat nu in de top 5 van de best verkopende boeken van Azur.be en is er ook het best verkopende tuinboek.

Lees verder

apr 142010
 

Groente-fruit-encyclopedie

Vandaag, 3 april 2010, stond ik bij het rek met de nieuwe tuinboeken van de bekende Belgische boekhandelketen Club. Het was ook voor mij een aangename verrassing de Groente & Fruit Encyclopedie tussen de vele nieuwe uitgaves te zien staan. Tuinboeken komen en gaan. Maar de Groente & Fruit Encyclopedie, die blijft. Niet alleen een klassieker onder de tuinboeken, maar ook nog steeds een echte tuinboek-bestseller!

Was de Groente en Fruit Encyclopedie een cd in plaats van een boek, dan hadden de auteurs dit voorjaar zelfs een “gouden plaat” gekregen!

Lees verder

dec 222009
 

ABC van het plantenlatijn. Etymologie van plantennamen.

 

Van de hand van Guy De Kinder,  co-auteur van de Groente & Fruit Encyclopedie is zopas verschenen :

Een boek voor gepassioneerde plantenliefhebbers.

ABC van het plantenlatijn. Betekenis van botanische namen

Voor leerkrachten, studenten, groenauteurs en alle gepassioneerde tuinliefhebbers en plantenverzamelaars.

 

 Lees verder over dit unieke boek voor het Nederlandse taalgebied!

sep 152009
 

Ook voor de Vlaamse lezer hoeft voorstellen van Sergio Herman, de driesterrenkok van Oud Sluis, niet meer. Zijn deelname aan de VTM-programma’s Mijn restaurant en Hobbykok zorgde daarvoor.
Leuk is bij de voorstelling van zijn nieuwe boek “Puur Zeeland”, dat pas uit is, het volgende te lezen :

“Ik heb een fantastische dame (Dieneke Klompe) in de buurt van Zierikzee ontdekt. Zij doet prachtige dingen met kruiden en groenten. Daar krijg ik kippenvel van.”

Sergio Herman pinkt bijna een traan weg als hij het heeft over de vrouw die met zoveel liefde groentjes kweekt. In het boek staat dat hij bij Dieneke zes soorten basilicum heeft gevonden, maar ook bijvoorbeeld zeekool en ijskruid. En allerlei kruiden en groenten die haast vergeten waren. De driesterrenkok maakt er zijn creaties nog verfijnder mee. Zo gebruikte hij ook zeevenkel als hoogtepunt bij één van zijn creaties. Zuur, zoet, zout en fris tegelijk.

Leuk om te lezen, want de kwekerij van Dieneke Klompe, kwam op GroentenInfo al eerder aan bod.
Lees verder

mei 312009
 

De Groente en Fruit Encyclopedie
Een standaardwerk

Een bestseller
Ook in 2009


Door mond aan mond reclame van heel veel tevreden gebruikers van het boek blijft de Groente en Fruit Encylopedie, ook in de derde druk (2009) één van de best verkopende tuinboeken.

Al meer dan tienduizend groente- en fruittelers in Vlaanderen en Nederland hebben dit boek!
Twee auteurs, twee boeken in één. Fruitteelt én Groenteteelt. Elk behandeld door een specialist in zijn vakgebied.

juni 2009

Klik hier om de reacties van tevreden kopers van de afgelopen maand te lezen

feb 072009
 

6764655L Eindelijk! De Groente & Fruit Encyclopedie, derde druk 2009, is beschikbaar!

De uitgever was toch wel eventjes verrast afgelopen zomer.  Veel vroeger dan verwacht, gingen tijdens de zomer van 2008 de laatste exemplaren van de 2de druk de deur uit. De Groente & Fruit Encyclopedie wint jaar na jaar aan populariteit en is uitgegroeid tot een standaardwerk voor de eetbare tuin. En zo kwam het dat de Groente & Fruit Encyclopedie de laatste vijf maanden bijna niet meer verkrijgbaar was.

Maar, eind goed al goed, de Groente & Fruit Encyclopedie is vanaf nu weer overal  verkrijgbaar!

Lees het persbericht bij de derde druk van de Groente & Fruit Encyclopedie

okt 292008
 

Onlangs verscheen dit nieuwe boek van Annette van Ruitenburg en Ruth de Ruwe. Daarvoor ging het duo samen met Han de Kroon op jacht naar in de vergetelheid geraakte groenten.

Dit prachtig boek is geschreven voor koks en moestuiniers en voor mensen die naast het bekende groenteaanbod willen koken met vernieuwende recepten van vergeten groenten.

Klik hier voor de beschrijving van dit boek en enkele voorbeeldpagina’s.

aug 032008
 

40 jaar ervaring staat nu te boek. Misschien maar goed ook. De samenleving verandert razendsnel. Kinderen verliezen in rap tempo hun band met de natuur. Verstedelijking, internet, MSN, SMS, MTV, TMF, Nintendo, Playstation, …….
Het is goed om hen de onmisbare band met de natuur te leren kennen en waarderen. Het boek, maar ook de overtuigingskracht van meester Bert maakt dit iets makkelijker.
Bekijk/lees in dit artikel enkele pagina’s uit het boek en bekijk ook de 10 minuten durende video-documentaire over over de schooltuin vol met groenten en bloemen van meester Bert, de auteur van het boek “De groene Hemel”.
Klik hier

jul 112008
 


Ontdek nu de tuingeheimen van de beste tuinkenners in België en Nederland.


Dit boek was voor mij écht een ontdekking. Het is dan ook een boek waar je iets aan hebt. Informatie bij de vleet! Via bezoeken aan negentien tuinkenners, waarvan er zestien een eigen kwekerij hebben, steek je heel wat op over de tuin en de planten (ook groenten) die er in kunnen. Je krijgt er heel veel adviezen van pantenspecialisten, begrijpelijk voorgesteld dankzij de heldere en zeer toegankelijke schrijfstijl van Leontine Trijber.
Klik hier voor meer info over dit unieke boek

mei 162008
 

Het gaat uitstekend met de Groente & Fruit Encyclopedie. De voorraad boeken van de tweede druk is ondertussen al meer dan gehalveerd. Dankzij de mond-aan-mond reclame (of is het nu mail naar mail reclame) staat het boek al heel lang (eigenlijk sinds zowat sedert het verschijnen van de eerste druk in 2004) ononderbroken op nummer 1 bij de boekhandel Proxis.be in de categorie Tuinieren. Bij Bol.com heeft het boek steevast een plaatsje in de top tien van de tuinboeken.
Je kan het boek nu bij Azur kopen aan de prijs van € 37,5, hoe je dat moet doen lees je hier

feb 152008
 

Zopas even in de boekhandel geweest en er wat geneusd in het laatste Nederlandstalige boek van Jamie Oliver. Ik nam het boek ter hand omdat Christophe mij attent gemaakt had dat er een link naar Plantaardig.com bij de nuttige adressen staat.

okt 142007
 

Wie kent ze niet? De boekenreeks ‘Biologisch telen’ van Rik Dedapper die een grondig overzicht geeft van de beschikbare ecologische teelttechnieken einde jaren ’70. Daarin vertelt hij in pure proza hoe je te werk gaat om biologisch groenten te telen.De Herentalse uitgeverij Rekad heeft het boek ‘De eeuwige biotuinder’ uitgebracht. Daarin koppelt Rik Dedapper zijn bekende tips voor biologisch tuinieren aan een gedeeltelijke autobiografie. Het werd jammer genoeg een postuum eerbetoon aan Rik Dedapper.

dec 112006
 

Heel veel tevreden gebruikers van het boek zorgen ervoor dat het  één van de best verkopende naslagwerken voor de tuin geworden is. Wie het boek in zijn bezit heeft, zal het zeker en vast aan anderen aanraden! Ook tijdens deze donkere wintermaanden blijft de Groente & Fruitencyclopedie sterk gewild. Niet zo verwonderlijk natuurlijk. Het is immers nu het moment om Lees hier verder

dec 172005
 

Op zoek naar een degelijk en tijdloos geschenk? Vergeet dan de Groente en Fruit Encyclopedie niet!Bij Proxis, de bekendste online boekhandel staat de Groente en Fruit Encyclopedie nog steeds op nummer 1 in de categorie ‘Natuur en Tuinieren’. Ook bij de tuinkrant boekenshop staat dit unieke werk op nummer 1 in de bestsellerlijst.Het boek maakt Lees hier verder

sep 232004
 

“De Groente en Fruit Encyclopedie van Luc Dedeene en Guy De Kinder is de winnaar van de ‘Beervelde Award 2004’ (Belgisch tuinboek van het jaar)” “ ………Elk aspect van de groente- en fruitteelt wordt helder, overzichtelijk en met het realisme van de tuinman die met beide voeten in de praktijk staat, behandeld. Haarscherpe, functionele foto’s, Lees hier verder