De Groente & Fruit Encyclopedie – Derde druk 2009

6764655L Eindelijk! De Groente & Fruit Encyclopedie, derde druk 2009 is beschikbaar!

 

Update: 2014, de zesde druk!

Klik hier voor de meest recente  info over
De Groente & Fruit Encyclopedie

De uitgever was toch wel eventjes verrast afgelopen zomer.  Veel vroeger dan verwacht, gingen tijdens de zomer van 2008 de laatste exemplaren van de 2de druk over de toonbank. De Groente & Fruit Encyclopedie wint gestaag aan populariteit  en is uitgegroeid tot een standaardwerk voor de eetbare tuin. En zo kwam het dat de Groente & Fruit Encyclopedie de laatste vijf maanden bijna niet meer verkrijgbaar was.

Maar, eind goed al goed, de Groente & Fruit Encyclopedie is vanaf nu weer overal  verkrijgbaar!

Opvallendste nieuwigheid is de “teeltplanner”. Deze geeft u een overzicht van wat u kunt zaaien, planten en oogsten in welke maand. Het is niet de zoveelste teeltkalender met zaai- en plantdatums, maar een samenvattende tabel van de bekende teeltschema’s uit het boek. Er wordt ook telkens verwezen naar de corresponderende bladzijde uit het boek om desgewenst het teeltschema meer gedetailleerd te raadplegen. Zo wordt de teeltplanner, helemaal achteraan het boek, ook een handige index. Ook nieuw is een tabel met de ideale plantafstanden voor fruit en een hoofdstuk over de kiwi-bes.

Verder werd aan de succesformule van de Groente & Fruit Encyclopedie die zijn blijvende populariteit dankt aan de mond-aan-mond reclame en van zoveel Belgische en Nederlandse tuinliefhebbers (waarvoor bedankt!) weinig veranderd. De reacties zijn algemeen zeer positief en de uitstekende inhoud wordt sterk geaccentueerd door de uitstekende fotografie van François De Heel.   Doordat het boek van bij zijn verschijnen uitgeroepen werd tot Belgische tuinboek van het jaar maakte  zijn entree onmiddellijk geslaagd.

Natuurlijk kan een boek niet populair blijven als het na aankoop in de boekenkast belandt. En, het blijkt uit de vele reacties dat dit met de Groente & Fruit Encyclopedie zeker niet het geval is. Het is een boek voor in het tuinhuis! Steeds bij de hand om iets op te zoeken. En ‘s avonds verhuist het mee naar binnen om zich wat meer te verdiepen in één of andere teelttechniek of teelt.

Een  niet te onderschatten  onderdeel van de succesformule van het boek is de online-support die geboden wordt via de website GroentenInfo en Houtwal. Lezers kunnen er steed terecht voor bijkomende info, vragen, opmerkingen en contacten met andere tuinliefhebbers.

Het persbericht dat verschenen is ter gelegenheid van het verschijnen van de derde druk 2009.

Persbericht
De derde druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is zopas verschenen.

Bent u op zoek naar realistische informatie van eigen bodem over het telen van groenten en fruit, dan is De Groente en Fruit Encyclopedie een aanrader.

Het boek brengt op een praktische wijze informatie over alle basisprincipes die nodig zijn voor een geslaagde, milieuvriendelijke teelt. Meer dan de helft van het zware boek bestaat uit uitgebreide teeltbeschrijvingen van groenten (incl. kruiden), die in 9 categorieën ingedeeld zijn en ook teeltschema’s bevatten.

Daarna volgen op dezelfde wijze die van fruitsoorten, inclusief rassentabellen. Haarscherpe, functionele foto’s en schetsen begeleiden de tekst. Elk aspect van de groente- en fruitteelt wordt helder, overzichtelijk en met het realisme van de tuinman die met beide voeten in de praktijk staat, behandeld.

Het referentiewerk voor de groente- en fruitteler is nu al aan zijn derde druk toe. Mede dank zij de vele positieve kritieken in de pers en op internet en de mond aan mond reclame van zowel beginnende als gevorderde tuiniers. Niet voor niets werd deze klassieker de winnaar van de Beervelde Award voor het beste Belgische tuinboek.

De Groente & Fruit Encyclopedie is van de hand van Luc Dedeene, tuinbouwleraar in het VABI (Roeselare), en Guy De Kinder, tuinbouwleraar aan het Pitom (Mechelen). Deze professionele achtergrond en de ervaring van de auteurs, die in het tuinbedrijf opgroeiden en groot werden, staat garant voor een vlot leesbaar maar toch vakkundig onderbouwd naslagwerk.
Luc en Guy zijn tevens de auteurs van diverse artikels over groenten en fruit en geven voordrachten voor volkstuinverenigingen. Ze hebben elk een unieke, veel geraadpleegde website. Op
www.plantaardig.com vindt u heel veel info over het kweken en gebruiken van groenten. De website www.houtwal.be biedt u info over inheemse en uitheemse fruitsoorten, plantenvermeerdering, plantennaamgeving en een uitvoerige verklarende woordenlijst.
Azur, 2009, best verkopende boek Natuur en Tuin en in de Top 5 meest verkocht alle categorieën.

image

image_thumb[22]

Proxis, 2009, best verkopend boek Natuur en Tuinieren
image

Bol.com, 2009, met stip in de top vijf afdeling “Wonen en Tuinieren”

image

Te koop bij:

  1. De Groente & Fruit Encyclopedie – Derde druk 2009 (Proxis)
  2. De Groente & Fruit Encyclopedie – Derde druk 2009 (Azur)
  3. De Groente & Fruit Encyclopedie – Derde druk 2009 (Bol.com)
  4. De Groente & Fruit Encyclopedie – Derde druk 2009 (Horta)

Klik hier voor nog meer info over
De Groente & Fruit Encyclopedie

Aan alle bezitters van de Groente & Fruit Encyclopedie : van harte bedankt voor het vertrouwen en de vele positieve reacties!


Reacties

5 reacties op “De Groente & Fruit Encyclopedie – Derde druk 2009”

  1. […] over waarom het boek bij veel tuiniers op één staat in deze twee vroeger verschenen artikels. ** de derde druk van de Groente & Fruit Encyclopedie  ** het boek voor in het […]

  2. Uw boek afgelopen zaterdag gekocht. Prachtig. Een vraag over een moerbeistruik. Ik heb er 3 gekocht. Ze zijn anderhalf jaar oud. Worden gigantisch groot en breed. Hele tuin onoverzichtelijk waardoor de appelbomen overwoekerd worden. Hoe moet ik snoeien, dat ze niet hoger worden dan 2 meter hoog en breed. snoei ik dan de vruchten niet weg voor volgend jaar?

  3. […] aankondiging “Tomaten zaaien vanaf 10 tot 25 maart!” van Guy op zijn weblog Fruit ABC  deed mij er aan denken dat er op GroentenInfo al meerdere […]

  4. […] Herman de Moor experimenteerde vorig jaar met het telen van sla op gronddoek. Geïnspireerd door enerzijds de tips en het artikel (“Ajuin telen op worteldoek”) van Adelin en anderzijds de korte beschrijving met foto van dit systeem in de Groente- & Fruit Encyclopedie (pagina 80-81). […]

  5. beste,
    Luc en Guy, proficiat met het verschijnen van de derde druk… ik heb één van de eerste van de eerste… en toen was het al goed
    groeten Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.