Moestuinders

sep 192009
 

Uit : De Standaard, 19 september, blz 36-37.  
Ook in Parijs zijn ze aan het tuinieren geslagen. Als zelfs Paris Match –niet bepaald een blad met groene vingers- artikels met tuintips publiceert, dan is er toch wel een trend gezet!
Lekker, gezond en goedkoop is een mooie samenvatting waarom een eigen groentetuin ook in deze wereldstad tegenwoordig zo in is. Zelf zou ik er nog “verrassend” en “rustgevend” aan toe voegen.

image ECONOMISCHE CRISIS DWINGT FRANSEN VOLKSTUINTJES IN — PARIJS – De Fransen slaan dezer dagen massaal aan het tuinieren. De crisis leidt tot werkloosheid en daling van koopkracht. En een eigen tuintje met groenten zorgt juist voor goedkoop, maar toch lekker eten op tafel.
Lees het uitgebreide persbericht over de moestuinrage in Parijs.

Tuinieren in de stad, ook bij ons wordt het een trend. Zo heeft Aveve de afgelopen week zijn eerste City-winkel geopend. Met dit nieuwe concept wil Aveve het ‘leuke landleven’ naar de stad brengen. In de tuinafdeling staan alle ingrediënten om een balkon op te fleuren of een kleine stadstuin aan te leggen.

Lees verder

aug 032008
 

40 jaar ervaring staat nu te boek. Misschien maar goed ook. De samenleving verandert razendsnel. Kinderen verliezen in rap tempo hun band met de natuur. Verstedelijking, internet, MSN, SMS, MTV, TMF, Nintendo, Playstation, …….
Het is goed om hen de onmisbare band met de natuur te leren kennen en waarderen. Het boek, maar ook de overtuigingskracht van meester Bert maakt dit iets makkelijker.
Bekijk/lees in dit artikel enkele pagina’s uit het boek en bekijk ook de 10 minuten durende video-documentaire over over de schooltuin vol met groenten en bloemen van meester Bert, de auteur van het boek “De groene Hemel”.
Klik hier