nov 252012
 

De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie!

Update Januari 2016. Een nieuw jaar, een nieuwe editie. Dank zij de enorme waardering die het boek nog steeds geniet vond de uitgeverij het opportuun om het boek volledig te herzien. De Groente en Fruit Encyclopedie is opnieuw helemaal up to date. Teksten en foto’s werden aangepast aan de nieuwste inzichten. Ook zijn er diverse teelttechnieken en groentesoorten toegevoegd. De achtste herdruk van de Groente en Fruit Encyclopedie is weer helemaal mee. Een nieuw boek , klaar voor de toekomst!

(Update: Januari 2015

De zevende druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.)

(Update : Januari 2014
De zesde druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen)
(Oktober 2012.
De vijfde druk van de Groente en Fruit Encyclopedie
is er!)

Vooral de mond aan mond reclame van de vele tuinliefhebbers die het boek kochten zorgt ervoor dat de Groente en Fruit Encyclopedie steeds in de aandacht blijft.
Daarom mijn welgemeende dank aan de meer dan tienduizend mensen die de Groente en Fruit Encyclopedie in de afgelopen jaren hebben aangeschaft.
Het doet deugd hoe mensen mij , tijdens mijn voordrachten en lezingen,  telkens opnieuw komen vertellen hoeveel plezier ze al aan dit boek beleefd hebben. En het boek tegelijkertijd aanbevelen aan de andere aanwezigen, hun vrienden en familie.

Na één  jaar was de zesde druk dan ook al weer uitverkocht en is ondertussen de zevende druk  verschenen.

Tuinboeken komen en gaan. Maar de Groente & Fruit Encyclopedie, die blijft. Niet alleen een klassieker onder de tuinboeken, maar ook een echte tuinboek-bestseller!

Meer info, klik hier.

 

a
De Groente en Fruit Encyclopedie,
zevende druk is uit!
De Groente en Fruit Encyclopedie heeft nogmaals zijn kwaliteit bewezen!

De inhoud van de vierde/vijfde druk van De Groente en Fruit Encyclopedie is grondig herzien. De vormgeving en de materiaalkeuze van de cover is vernieuwd. De nieuwe uitvoering liet  toe de prijs te verlagen.

De teksten werden aangepast aan de nieuwste inzichten wat betreft de   teelttechnieken, dit alles in het licht van milieuvriendelijker tuinieren. Ook de rassenkeuze werd in dat licht opnieuw bekeken.

Lees de recensies en de voorgeschiedenis van deze tuinboekklassieker; verneem meer over de aankoopmogelijkheden : klik hier.

– De Groente & fruitencyclopedie is een standaardwerk met zeer uitgebreide teelthandleidingen van alle bekende en bijzondere groente- en fruitsoorten, voor succesvolle en vooral smakelijke opbrengsten uit kleine en grote tuinen.
– Praktische informatie over de basisprincipes van het telen in de volle grond, in de kas/serre en in potten.
– Van elke groente- en fruitsoort is de teelt stap voor stap uitvoerig beschreven: van zaaien of planten via de verzorgingsaspecten (bemesting, gewasbescherming, snoei e.d.) tot aan de oogst.
– Vele honderden kleurenfoto’s en tekeningen van alle gewassen, de gereedschappen, de hulpmaterialen en de werkzaamheden om tal van zaken in één oogopslag helder te maken.
– Milieuvriendelijke benadering door het creëren en onderhouden van gezonde groeicondities en door selectie van ziektetolerante gewassen.
– Rassenoverzichten en bestuivingslijsten helpen de juiste keuze te maken uit het zeer omvangrijke assortiment – een rijkdom en variatie die veel groter is dan groente- en fruitzaken en supermarkten doen vermoeden. De aanbevolen rassen (groenten en fruit) werden opnieuw aangepast.
– Naast groente en fruit wordt ook de verzorging van de belangrijkste keukenkruiden behandeld. Alle bekende en bijzondere groenten en fruitsoorten worden behandeld.
– Met duidelijke zaai- en oogstschema’s voor nog meer gebruiksgemak.
– Met de “Teeltplanner” achteraan krijgt u een duidelijk overzicht van wat u kunt zaaien, planten en oogsten per maand.
– Een overzicht met aanbevolen plantafstanden voor fruitsoorten maken het boek compleet.
– Ook in dit boek: adressen van gespecialiseerde leveranciers van groentezaden en van fruitgewassen, plus vermeldingen van nuttige websites.


Het valt op dat de boeken in verband met de eetbare tuin, t.t.z. over groenten kweken en over fruit kweken de laatste tijd goed vertegenwoordigd zijn. Maar de Groente & Fruit Encyclopedie is nog steeds anders en uniek. Het boek is allesomvattend wat groenten en fruit telen betreft. De beknopte schrijfstijl maakt opzoeken van informatie gemakkelijk. Het belandt zelden in het rijtje in de boekenkast, maar wel in het tuinhuis of op de keukenkast. De Groente & Fruit Encyclopedie is dan ook een praktisch opgevat naslagwerk dat je telkens opnieuw ter hand neemt bij het voorbereidende en uitvoerende werk in de moestuin.  Het is mooi meegenomen dat je met dit boek twee werken in huis haalt, één over groenten en kruiden telen en één over fruit telen.

Natuurlijk kan een boek niet populair blijven als het na aankoop in de boekenkast belandt. En, het blijkt uit de vele reacties dat dit met de Groente & Fruit Encyclopedie zeker niet het geval is. Het is een boek voor in het tuinhuis! Steeds bij de hand om iets op te zoeken. En ‘s avonds verhuist het mee naar binnen om zich wat meer te verdiepen in één of andere teelttechniek of teelt.

Een  niet te onderschatten  onderdeel van de succesformule van het boek is de online-support die geboden wordt via de website GroentenInfo en Houtwal. Lezers kunnen er steeds terecht voor bijkomende info, vragen, opmerkingen en contacten met andere tuinliefhebbers.

Om meer te weten te komen over de aanschafmogelijkheden, klik hier.

a

 

 

 

Koop nu de zevende druk van de Groente en Fruit Encyclopedie bij

Azur.be

Bol.com

of in iedere boekhandel in Vlaanderen en Nederland.

 

Aan alle lezers en toekomstige lezers! : dank voor het vertrouwen en tot binnenkort op www.groenteninfo.com !

 

Lees nu meer info over het boek.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  16 reacties aan “De Groente en Fruit Encyclopedie, achtste, herziene druk is verschenen. Een standaardwerk voor de moestuin!”

Reacties (15) Pingbacks (1)
 1. hoe komt het dat ik nooit geen mailtjes meer krijg,nochtans blijf ik liefhebber van deze site

 2. Hallo,

  ik overweeg de groenten- en fruitencyclopedie aan te schaffen. Ik heb alleen een paar vragen over het boek. Zou u deze willen beantwoorden?

  1. Is de info in het boek alleen geschikt voor teelt in Nederland en/of België, of ook geschikt voor Frankrijk?
  2. Staat er in het boek ook info over vergeten, de minder bekende groenten, fruit en kruiden of alleen de bekende?

  Hartelijk dank voor uw antwoord.

  M.v.g,

  Samuel

  • beste Samuel.
   zou de bemesting in Frankrijk anders zijn dan in Belgie of Nederland?
   Ik zou het niet weten!
   Vergeten groenten vind u regelmatig terug bij groenteninfo.
   ken jij niemand die het boek bezit?om het eventueel in te kijken.
   ik vind het boek een aanrader.
   met vriendelijke groeten.
   fil.

  • Dag Samuel
   dank voor uw interesse in het boek.
   De inhoud is zeker bruikbaar voor Frankrijk. Alles boven de Loire lijkt mij absoluut geen verschil. Ga je richting Zuid Frankrijk, dan zullen sommige rassen anders zijn (ik denk dan vooraal aan fruit) en zal door het klimaatsverschil de zaaiperiode, bloeiperiode, oogstperiode, teeltduur iets langer zijn. Maar alle teeltzorgen, teelthandelingen blijven dezelfde. Kardoen, pastinaak, haverwortel, aardpeer, artisjok, pronkboon, …. het zijn zomaar voor de vuist weg enkele namen van minder bekende groenten die ook in het boek staan. En je vindt ze, zoals Fil aangaf aanvullend op deze site, zoals bv oerprei.
   Ik ken heel wat mensen die mij mailen vanuit het buitenland dat ze het boek gebruiken, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal.
   Het mooiste voorbeeld is de zeer tevreden reactie van, een Nederlander in Kroatië. Lees zijn review maar eens “Best buy ever”! http://svinisce.blogspot.be/2012/03/best-buy-ever-in-dutch.html
   groeten,
   Luc

 3. Hallo ,
  Prima boek ,maar kan er nu ook een C.D. van gemaakt worden,zoals de
  ‘planten gids ”
  met een agenda en een mogelijkheid om zelf gemaakte aan -tekeningen in te noteren . Groetend A. van hoek

 4. Beste Luc, en Guy,

  Nog eens proficiat, en ik hoop dat ik dat nog meermaals mag doen, voor een volgende druk, ‘k heb nog de eerste, als groente-en fruit liefhebber, is het toch een van de beste,die ik in mijn verzameling heb…
  mvgr. Jan Bavikhove

 5. Beste Luc en Guy, van harte gefeliciteerd met deze 4e druk! Ook ik heb een bijna stukgelezen 1e druk, maar heb zojuist online de 4e druk besteld. Fantastisch ook in deze dure tijd dat een zo’n geweldig boek zelfs een verlaagde prijs kent. Als alles mee zit kan ik vrijdag al dit boek doorspitten.
  In combinatie met de vele informatie op deze website kan het voor ons tuiniers niet meer mis gaan.

  Monique

 6. Gefeliciteerd met de 4e druk..

  Ik heb de eerste druk en ben er erg blij mee… en ja het boek ziet er niet meer uit.. maar dat maakt me niet uit.

  groetjes,
  Rita

 7. Beste Marcel

  Dit boek is overal in de handel verkrijgbaar, maar niet altijd in de winkel aanwezig.
  Als het boek niet voorradig is, dan kan iedere boekenwinkel dit bestellen.
  Geef hen de info die hieronder staat.

  Titel Groente- en fruitencyclopedie
  Auteur Luc Dedeene en Guy De Kinder
  Druk/editie 5 (oktober 2012)
  ISBN 10 9021546175
  ISBN 13 9789021546179
  Uitgever VBK Media
  Taal Nederlands
  Genre Tuinboeken

 8. Kan men dit boek ook in België kopen, waar ik ben geweest hadden ze hem niet woon in oud-turnhout.

 9. hey
  gefeliciteerd e mannen
  ik ben nog maar 15 dus ik heb alleen de derde druk maar die valt goed mee
  straks de vierde en ik hoop dat die net zo goed is :p

  mvg kyenne

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)