Meloenen

aug 222009
 


Wat is er heerlijker dan een zomers warme augustusmaand waarbij je als verfrissing zelf geteelde, heerlijk ijskoude en superzoete watermeloen kan gebruiken? Net zo verfrissend als een waterijsje! Maar wel gezonder.

Wie GroentenInfo’s teelthandleiding van watermeloen toepaste kan er nu zeker de vruchten van plukken. Zowel voor teelt als consumptie van watermeloen is deze zomer immers een topper.

Wist je trouwens dat een pas gevormd watermeloentje al na 35 dagen oogstbaar kan zijn! Van uit het niks een flinke bol van 4 tot wel 8 kilogram in amper 5 weken tijd! Geen enkele groente doet dit na. De 35-dagen regel blijkt een goed hulpmiddel te zijn om te bepalen of de watermeloen rijp is.Want watermeloen rijpt, éénmaal geoogst, niet meer verder.
Lees verder en bekijk de foto’s

nov 122008
 

Een terugblik op het voorbije seizoen.
Afgelopen jaren teelde ik verschillende meloenrassen. Dit jaar vier verschillende. Een onverwachte uitblinker dit jaar was de Meloen “Gele Canaria III”. Voor wie op zoek is naar afwisseling bij de teelt van meloenen is de teelt van deze langwerpige, kanariegele meloen met groen tot lichtgeel vruchtvlees en een vruchtgewicht van dichtbij de 2 kg een aanrader. De gele honingmeloen is fris, heel sappig en zoet van smaak. Een groot voordeel is dat je deze meloenen veel langer kan bewaren.

Lees hier hoe de teelt van de honingmeloen deze zomer verlopen is.

Met tijdsindeling. En 24 foto’s met bijschriften die de teelt van begin tot einde toelichten.
Klik hier

jun 302007
 

De afgelopen dagen zijn de meloenen toch flink gegroeid. Hoog tijd om aan bestuiving en bevruchting te denken. Want in een kas kunnen de bijen en/of hommels jou wel eens in de steek laten. Maak er een gewoonte van dat je om de twee dagen de bloempjes gaat bestuiven. Hieronder vindt je, rijkelijk geïllustreerd met Lees hier verder

mei 102005
 

Courgettes zijn heel snelle kiemers en misschien wel de makkelijkste plantjes om zelf op te kweken. Na vijf dagen staan ze boven, tenminste als ze bij 20°C gezet worden. Wie buiten courgettes wil planten heeft nu nog ruim de tijd om courgettes te zaaien. In een vorige bericht werd er al attent op gemaakt dat Lees hier verder