Witloof

okt 222012
 


Het artikel Witlof telen kan ook zonder groentetuin bevat ondertussen al 34 reacties van lezers, over hun methode van witloofwortels telen, over hun werkwijze om witloofkroppen te kweken (hartelijk dank daarvoor).
Je kan nu wortels oogsten uit de groentetuin en ze een paar dagen laten afrijpen op het veld of in de kas, vooraleer ze in te zetten. Witloofwortels oogsten kan de hele maand november en ook nog in december. Je moet wel oogsten voor de eerste aanhoudende vorstperiode. (’s nachts een paar graadjes onder nul gedurende een paar dagen is niet erg)
En ook dit jaar zijn er lezers op zoek naar witlofwortels om te forceren (kunt u hen helpen?)
Klikt u hier voor de herhaling van het artikel Witlof telen kan ook zonder groentetuin

jul 102012
 

Sofie Devalckeneer stuurde foto’s over hoe zij te werk gaat bij het telen van witloof. Sofie maakt gebruik van de koude bak, die op die manier ook in de winter een nuttige bestemming krijgt. Misschien een idee om ook in jou tuin toe te passen? Sofie woont in Sint-Pieters-Leeuw, midden de streek van het Brussels grondwitloof (www.grondwitloof.be), een streekproduct, geteeld  in de driehoek Brussel-Mechelen-Leuven. Zij stuurde foto’s van hoe zij te werk gaat bij het telen van witloof. Sofie maakt gebruik van de koude bak, die op die manier ook in de winter een nuttige bestemming krijgt. Misschien een idee om ook in jou tuin toe te passen?

Een vraag die veel gesteld wordt is “Waar kan ik witloofwortels kopen”. Je kan nu nuttige adressen plaatsen op het  prikbord. Gelieve daar geen vragen te stellen, maar enkel adressen te plaatsen om het overzichtelijk te houden. De link vind je onderaan het artikel .

In het artikel wordt er ook verwezen naar twee nuttige artikels die actueel zijn voor de tijd van het jaar Alles over de forcerie van witloof en Witloof telen zonder groentetuin. De links vind je onderaan het artikel.

Lees hier het artikel van Sofie

apr 052012
 

“Witloofkroppen kweken kan zelfs zonder groentetuin”
is een bekend en veel gelezen artikel op www.plantaardig.com.
Nu zorgt Tuinman Peter voor een vervolg, of beter gezegd, een proloog bij dit artikel.

‘Witfloofwortels telen kan ook zonder groentetuin!’
Zelf had ik ook nooit gedacht dat dit kan, maar in dit artikel lees je hoe je witloofwortels kan telen in bloempotjes! En heb je meteen een oplossing als je geen moestuin hebt of als je eigenlijk niet voldoende ruimte hebt om het hele groeiseizoen een flink stuk van de moestuin te gebruiken voor de teel van witlofpennen. .

Ontdek nu deze unieke teeltwijze in het nieuwe artikel van Tuinman Peter