Aardbeien

 

 

 1. Aardbei de teelt
 2. Aardbei  vervroegen van de teelt
 3. Aardbei  teeltzorgen na het eerste oogstjaar
 4. Aardbei zelf plantjes opkweken
 5. Aardbei groei en bloei verlate teelt
 6.  Aardbeien zaaien!
 7.  Aardbei teelt, kwaliteit, gebruik recepten

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  17 reacties aan “Aardbeien”

Reacties (16) Pingbacks (1)
 1. Ik heb plastic bakken in een goot staan met een plastic kap er overheen. De goot is aan weerszijden open en ik ben op zoek naar de eindkappen van de goot zodat er water in blijft staan.
  Waar kan ik die kopen?

 2. Vele mensen gebruiken er patentkali voor om de plantjes een groeispurt te geven. Beste keuze qua ras is de Corona. Een goed alternatief om uw planten biologisch bij te mesten is een emmer of ton regenwater te nemen en daar puur brandnetelgier van te maken. Dit is tevens een zeer goed middel om uw tuinbonen vrij te houden van zwarte luizen bij uw tuinbomen.

 3. Hallo, ik heb vorig jaar in augustus aardbeistekken bij kwekerij “van Duivenvoorden”besteld. Deze werden geleverd “af ijs” d.w.z dat het stekken zijn die gekoeld worden bewaard. Het voordeel is dat er in Augustus over goede stekken kan worden beschikt. Ook is er dan een heel ruim asortiment. Toen ik ze binnenkreeg dacht ik wat moet ik hiermee, er zat practisch geen blad aan, maar 4weken later waren het al prachtplanten! Wel heb ik de bloemen eruit moeten halen. Ze zijn de toch wel strenge winter kaal op de tuin goed doorgekomen . Het zijn grote volle planten die nu volop bloeien. Het voordeel van in augustus planten is dat de planten goed vaststaan. De kwekerij heeft een mooie website met een rijk assortiment en goede teeltbeschrijvingen Ook het feit dat er geen minimum aan het te bestellen aantal stekken geld vind ik plezierig. Mij bevalt deze methode die ik v.h jaar voor het eerst toepas prima. Groeten Ron

 4. hello,k heb gisteren een 3-tal aardbeienplantjes gekocht in een tuincentrum,wat zou ik nu het best doen,in mijn tuinserretje van 2 op 4m,of in grote bloempotten zetten met als aarde een zak aardbeien-aarde , die ik gewoon kan kopen in het tuindcentrum,en moet ik daarna ook bijbemesten?
  groetjes Johny

 5. ik aardbeien teler en vermeerderaar van aardbeiplanten verkoop elk jaar gezonde aardbeiplanten ook dit jaar heb ik een grote partij planten die ik weer verkoop ik teel en vermeerder alleen elsanta. John van Tulden

 6. vorig seizoen kreeg ik een aardbeienplant in een pot welke ik onlangs in te tuin heb geplant. Nu blijft de plant wel hard groeien, maar alleen blad. Heeft iemand een idee hoe dit kan, of wat ik zou kunnen doen om vrucht te krijgen?

 7. Beste Margriet

  We hebben te maken met de schade van de aardbeibloesemkever. De kevers leggen hun eitjes in gesloten bloemknoppen en bijten nadien de bloemstengel net onder de knop af. De bloemknopjes knikken vervolgens om, verdrogen en vallen uiteindelijk op de grond.
  Het is typisch dat deze kevers vrij laat in het groeiseizoen opduiken.

  Luc Dedeene
  http://groenten-boek.plantaardig.com

 8. Mijn aardbeiplanten hebben mooi gebloeid er zitten ook al veel vruchten aan maar de latere bloemen verdorren voor dat ze open gaan wat is hiervan de oorzaak?
  Groeten Margriet Knijf

 9. Hallo, ik heb veel last van larven van de taxuskever. De aardbeien en ook de vetplantjes worden opgevreten door de larven. Wie weet een goede oplossing. Alvast bedankt.

 10. Beste Jozef
  bijbemesten doe je best vanaf de hergroei (eerste nieuwe blaadjes) van de aardbeiplant en nog eens tijdens de bloei.
  Daar aardbei een zoutgevoelige plant is en verbranding door minerale meststoffen niet uitgesloten is raad ik aan bij te bemesten met een volledige, maar kaliumrijke commerciële organische mestststof. Of m.a.w. een commerciële organische meststof geschikt voor vruchtgroenten of wortelgroenten, die bevatten veel kalium.

 11. wanneer en met wat bemest ik de aardbei in pot en opdoek in volle grond dank voor de hulp een beginned tuinder

 12. Wie heeft ervaring met het kweken van aardbeien in hangende goten in een hobbykas? Zijn er betaalbare voorziening? Hoe om te gaan met vocht, bemesting, etc.

 13. Beste Cor,
  misschien bedoel je de bosaardbei, die ook in het wild voorkomt?
  Als je het woord bosaardbei ingeeft bij Google, vind je heel veel info.
  groetjes
  Luc
  http://groenten-boek.plantaardig.com

 14. bestaat er een wilde aardbei?[is die eetbaar?]vel rood met harde pikkeltjes of is dat iets anders?

 15. wat is er bekend van de wilde aardbei [is die eetbaar?]

 16. Ik ben net bij kwekerij Verhaag geweest en ik heb daar hele mooie Korona aardbeien gekocht.
  Ze hebben ook een website http://www.verhaagbloemenplanten.homestead.com

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)