40 jaar ervaring staat nu te boek. En dat is maar goed ook. De samenleving verandert razendsnel. Kinderen verliezen in rap tempo hun band met de natuur. Verstedelijking, internet, MSN, SMS, MTV, TMF, Nintendo, Playstation, ………..
Het is goed de band met de natuur regelmatig aan te halen. Het boek, maar ook de overtuigingskracht van meester Bert maakt dit iets makkelijker.

Bekijk en lees hierbij  enkele pagina’s uit het boek en bekijk hier ook de 10 minuten durende video-documentaire over de schooltuin vol met groenten en bloemen van meester Bert, de auteur van het boek “De groene Hemel”.

  • Wil u leren uit de ervaringen van een onderwijzer die jaren een schooltuin onderhield met verschillende generaties kinderen? Bert Ydema heeft ruim 40 jaar als natuuronderwijzer les gegeven op een schooltuin in Amsterdam.  Op die tijd kreeg hij zo’n 20000 kinderen aan het schoffelen!
    In dit boek laat hij zien hoe u zijn ervaringen kunt vertalen naar uw eigen tuin.
  • Wil u inspiratie opdoen om samen met de kinderen, kleinkinderen actief te zijn in de tuin? Kinderen die door het moderne leven soms bijna vergeten dat groente en fruit ’van het land’ en niet uit de winkel komen…
  • Bent u ouder of leerkracht en wilt u weten hoe je de jonge lui van tegenwoordig weer kunt betrekken bij de natuur. In de schooltuin misschien, maar ook thuis in de achtertuin, of desnoods op de vensterbank?
  • Of heb je nog geen ervaring met tuinieren, maar wil je samen met de kinderen nu eindelijk eens een groentetuin beginnen?

In alle deze gevallen is dit kleurrijk, idyllisch boek dat tegelijktijd zeer praktisch is,zeker voor iets u.

Bekijk hier enkele bladzijden uit het boek op de website van NCRV

Bij boekhandel bol.com is er ook een inkijkexemplaar : klik hier

De documentaire die de NCRV uitzond en nu op de DVD staat kan je ook al eens bekijken op Youtube. Best inspirerend en grappig hoe meester Bert die jonge stadslui probeert te fascineren.

Besprekingen van het  boek in de pers (klik op de figuur)
 

Het boek én de DVD zijn verkrijgbaar bij Bol.com :

De Groene Hemel + DVD
De Groene Hemel + DVD
Bert Ydema

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)