Recepten met oesterzwammen en champignons


Met paddenstoelen is het altijd feest!
Champignons en oesterzwammen geven aan elk gerecht een feestelijk tintje. De witte paddenstoel is bij ons de bekendste. Anderzijds wordt de oesterzwam aanzien als de meest gastronomische paddenstoel. De meeste paddenstoelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar.


Andere nuttige weetjes over paddenstoelen:
• Flandria-champignons zijn gaaf en ongerimpeld, zonder bruine vlekjes. De oesterzwammen zijn droog en niet ingescheurd. Bewaar ze na aankoop in de koelkast in de originele verpakking of in keukenfolie.
• Champignons en oesterzwammen maakt u best schoon met een borsteltje. Spoel ze nooit af want dan krijgt u een enorm sponseffect.
• Snij bij champignons de onderkant van het voetje weg met een scherp keukenmes, bij oesterzwammen snijdt u het taaie steeltje weg. Afhankelijk van de bereiding snijdt u de oesterzwam in reepjesof houdt u hem heel.
• Champignons en oesterzwammen hebben een laag caloriegehalte. Ze zijn zeer rijk aan kalium, fosfor, magnesium en vitamine B2.
• Borstel de oesterzwammen en scheur ze in hapklare stukken. Snij het preiwit en een deel van het groen in dunne schijven.
• Warm een eetlepel olie op in de wok en bak er de oesterzwammen in gaar, samen met een fijngehakt sjalotje en een teentje look. Doe de preiringen erbij en roerbak alles gaar.
• Voeg nog wat verse krab en verse tomaten toe aan de wok. Breng op smaak met wat bieslook, veel zwarte peper en een beetje bruine suiker.
Door ze te scheuren, wordt de vlezige structuur en smaak van de oesterzwammen extra benadrukt. Op die manier zijn ze een goede vervanger voor gevogelte of vlees.

Recepten met champignons, oesterzwammen


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten

Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

35 x Lunchbereidingen met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten

Recepten uit de hele wereld

Welke groenten bij wild?

Recepten met vergeten groenten

Groenten in de oven

Walking dinner met groenten

Groenten op en bij de barbecue