Vegetarische lasagne met filodeeg, paddenstoelen en groene kool


Voor 6 personen: 9 vellen filodeeg, 200 g groene kool van Flandria, 500 g Flandriachampignons, 250 g Flandria-oesterzwammen, olie, 2 dl lichte room, 60 g blauwschimmelkaas, peper, zout, 2 eetlepels gehakte noten.

· Snijd de groene kool en de schoongeborstelde champignons en oesterzwammen in stukjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Fruit er de groene kool in en laat 5 minuten al roerend stoven. Verhit 1 eetlepel olie in een andere pan. Fruit er de champignons en oesterzwammen in. Laat 5 minuten bakken. Kruid alle groenten met peper en zout.

· Warm de room op en laat de blauwschimmelkaas erin smelten.

· Leg 3 vellen filodeeg op elkaar in een rechthoekige ovenschaal. Strijk het deeg heel zuinigjes in met olie.

· Lepel de helft van de groene kool en de helft van het paddenstoelenmengsel op het deeg en giet daarbovenop de helft van het roomkaasmengsel. Leg hier vervolgens 3 vellen filodeeg op en strijk deze opnieuw zuinig in met olie. Schep hierop de rest van de groene kool, van het paddenstoelenmengsel en van het roomkaasmengsel. Dek af met de overblijvende vellen filodeeg en strijk deze opnieuw zuinig in met olie. Bestrooi de lasagne met gehakte noten.

· Laat de lasagne 15 minuten bakken in een oven van 200°C. Verdeel de bereiding in zes porties en overgiet ze met wat bakvocht.


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten

Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

6 Snacks met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten