Appelsorbet met chocoladejasje


Ingrediënten
 1 kg Flandria-appelen, 1/2 l suikerwater (250 g water, 250 g griessuiker),1 dl appeljenever, 1 citroen, 8 ronde plakjes marsepein,2 repen bittere chocolade, 1 dl verse room, 1 toefje citroenmelisse.

Bereiding
• Snij de appelen in vieren, schil ze niet. Hierdoor krijgt de sorbet extra kleur en smaak. Verwijder wel het klokhuis en de pitten. Doe ze samen met de citroen door de sapcentrifuge.
• Meng het appelsap met het suikerwater en de appeljenever. Verhit en meet de temperatuur met de suikermeter, die 15-17 °C Baumé moet aangeven. Schep over in de ijsbereider, laat afdraaien en verder opstijven in de diepvriezer.
• Smelt de chocolade in een bain-marie en meng de room erdoor.
• Leg 2 rondjes marsepein op een bord en schep er een bolletje appelsorbet op. Overgiet met de lauwe chocolade. Garneer met citroenmelisse en serveer met fijne amandelkoekjes. Bestrooi eventueel nog met gebrande nootjes

Met appelen kan heel wat gevarieerd worden... Zowel rauw in een slaatje, gestoofd bij wild, als gekarameliseerd in een dessert. Zelfs appel met gehakt of appelsoep: het kan allemaal!


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten

Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

35 x Lunchbereidingen met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten

Recepten uit de hele wereld

Welke groenten bij wild?

Recepten met vergeten groenten

Groenten in de oven

Walking dinner met groenten

Groenten op en bij de barbecue