Crostini’s met gedroogde ham en witloof



Ingrediënten voor 16 stuks: 1 ciabatta, 1 teentje knoflook, 1 limoen, ½ dl olijfolie, 4 stronkjes Flandria-witloof (klassiek gekookt), 200 g gedroogde ham.
Voor de tomatensaus: 2 Flandria-tomaten, 1 fijngesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1 dl witte wijn, 2 eetlepels tomatenpuree, ½ eetlepel suiker, 1 theelepel gehakte oregano, peper, zout en
cayennepeper.

• Snijd het brood in dunne sneetjes, steek er rondjes uit en wrijf ze in met het knoflookteentje en de limoenschil. Besprenkel ze met de helft van de olijfolie en rooster ze goudbruin onder de grill.
• Druk het vocht uit de stronkjes witloof en wikkel ze in de ham. Verpak ze in plastic folie en draai de uiteinden goed aan, zodat het stevige rolletjes worden. Laat ze een paar uur rusten in de koelkast.
• De tomatensaus: pel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Fruit de gesnipperde ui en het uitgeperste knoflook in de rest van de olijfolie. Voeg de witte wijn toe en laat hem helemaal inkoken. Voeg de tomatenpuree, de suiker, de stukjes tomaat en de oregano toe. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper en laat de tomatensaus afkoelen.
• Haal de witloof-hamrolletjes uit de folie en snijd ze in plakjes. Smeer royaal tomatensaus op de geroosterde broodsneetjes en leg er telkens een plakje ham met witloof op. Druppel er nog wat olijfolie over.


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten

Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

6 Snacks met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten