Varkenshaasje met geroosterde groenten in papillot.


Voor 6 personen: 2 varkenshaasjes, 2 stuks Flandriaprei, 1 Flandriacourgette, 3 teentjes knoflook, 2 Flandriatomaten, 1 dl witte wijn, peper, zout, een handvol blaadjes verse basilicum.

· Verwijder de worteltjes en de helft van het loof van de prei. Snijd de stengel in plakken van 2 cm dik. Snijd de courgette in even dikke plakjes. Was de groenteplakjes, spreid ze uit en dep ze droog. Pers het knoflook uit en strijk er de groenten mee in. Laat even trekken.

· Pel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit een pan zonder vetstof, doe de tomaten erin en laat stoven tot een dikke brij. Kruid met peper en zout.

· Verhit een roosterpan zonder vetstof en laat de plakjes prei en courgette roosteren gedurende 3 minuten aan elke zijde. Kruid ze met peper en zout.

· Snijd de varkenshaasjes in plakken en kruid ze met peper en zout.

· Maak zes papillotten: verdeel de plakken varkensvlees over zes vellen bakpapier of aluminiumfolie. Leg tussen de plakken vlees plakjes geroosterde prei en courgette. Schep er wat tomatenbrij bovenop en besprenkel met witte wijn. Vouw de papillotten goed dicht.

· Laat ze 30 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°C. Schik elke papillot op een bord, vouw ze open en bestrooi de inhoud met gehakte basilicum.


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten

Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

6 Snacks met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten