Bloemkool Broccoli soep met kipreepjes (met preiwit, selderij, ajuin, peterselie en aardappelen)


Ingrediënten
1 kg Flandria-bloemkool- en broccoliroosjes, 2 Flandria-preiwitten, 1 groene Flandria-selderij, 2 Flandria-uien, 1 handje Flandria-peterselie,3 aardappelen, 3 l kippenbouillon, versgemalen peper, zout,1 gare kipfilet, 50 g boter.

 Bereiding

• Doe de bloemkool- en broccoliroosjes met de geschilde en kleingesneden aardappelen, prei, selderij en uien in een grote kookpan en fruit even aan in de boter.
• Overgiet met bouillon en kruid met peper en zout. Laat goed gaarkoken en pureer vervolgens met de staafmixer. Roer de fijngesneden kipreepjes erdoor, laat even
doorwarmen en garneer met kervelpluksels of peterselie.
• Wilt u de soep een feestelijke toets geven, klop dan een eierdooier los in room en voeg die samen met de kip toe aan de soep. Laat dan niet meer aan de kook komen.


Bent u op zoek naar een extra krokante hap, voeg dan wat zelfgebakken croûtons toe. Of nog beter: hou enkele bloemkoolroosjes apart, vlak voor het opdienen snijdt u ze heel fijn. Bak deze korreltjes even aan in pan of wok. Strooi ze daarna over de soep. Het resultaat is heerlijk knapperig!


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten

Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

35 x Lunchbereidingen met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten

Recepten uit de hele wereld

Welke groenten bij wild?

Recepten met vergeten groenten

Groenten in de oven

Walking dinner met groenten

Groenten op en bij de barbecue