Vleeshapjes met preilinten in de wok


Ingrediënten
2 stengels Flandria-prei, 100 g Flandria-champignons, 1/2 rode Flandria-paprika, 4 varkenslapjes (of 4 dunne biefstukjes), olijfolie, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels pikante sojasaus, 1 dl bruine fond, peper, zout, cayennepeper,wat preischeutjes voor de garnituur.

•Snijd het grootste deel van het preiloof weg maar laat nog 5 cm preigroen over. Snijd de preistengels over hun hele lengte in lange, smalle linten, spoel ze goed en dep ze dan droog.
• Snijd het vlees naar keuze in blokjes of in reepjes. Snijd de champignons in plakjes, de paprika in blokjes.
• Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wokpan en draai de pan wat rond zodat de hele bodem ingevet wordt. Giet de olie weg zodra ze begint te roken en giet nieuwe olijfolie (2 eetlepels) in de pan. Doe de reepjes of blokjes vlees in de hete olie en laat ze 2 minuten bakken terwijl u blijft roeren met een houten lepel.
• Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan, voeg de preilinten, de plakjes champignons en de paprikablokjes toe en laat ze gedurende 6 minuten roerbakken op een hoog vuur. Voeg dan het vlees opnieuw toe.
• Doe de mosterd in de pan en roer ze door de bereiding. Voeg dan eerst de sojasaus en vervolgens de bruine fond toe. Telkens goed roeren tot de saus is opgewarmd en zich met de bereiding gemengd heeft. Kruid het gerecht met peper, zout en een snuif cayennepeper.
• Verdeel over warme borden, garneer met preischeuten en serveer met rijst.

<
Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten


Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

35 x Lunchbereidingen met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten

Recepten uit de hele wereld

Welke groenten bij wild?

Recepten met vergeten groenten

Groenten in de oven

Walking dinner met groenten

Groenten op en bij de barbecue