Gevulde Groenekoolpakjes


Voor 6 personen: 1 groene kool van Flandria, 2 Flandriatomaten, 300 g zalmfilet, 1 eetlepel olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ dl witte wijn, peper, zout, 2 takjes verse tijm, 1 snuif cayennepeper.

· Snijd de wortelkern uit de groene kool en maak de bladeren van de groene kool voorzichtig los van elkaar. Houd 12 mooie en grote bladeren opzij. Hak de rest van de kool fijn.

· Blancheer de koolbladeren 3 minuten in gezouten water. Schep ze uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.

· Leg de tomaten even in het hete blancheerwater zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Snijd de vis in blokjes.

· Verhit de olijfolie, fruit er de gesnipperde ui en het geperste knoflook in. Voeg de tomaten en de gehakte kool toe, laat even meefruiten en blus met de witte wijn. Laat 10 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de blokjes vis toe, kruid met peper, zout, de tijmblaadjes en de cayennepeper en laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje verder garen.

Bekleed zes individuele kommetjes met twee koolbladeren. Vul ze met het groenten-visstoofsel en vouw de bladeren dicht. Knoop een siertouwtje of wat raffia rond het kommetje zoals de verpakking van een geschenkje.


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten

Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

6 Snacks met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten