mei 152016
 

Basilicum kennen we als een zeer aromatisch keukenkruid, met een eetbare bloem.

Maar er zijn ook selecties die hun plaats verdienen in een bloembak of plantenborder.  De bladkleur en de bladtekening maken ze daarvoor heel geschikt.
Vorige zomer stonden er in het park rond het kasteel van Vordenstein (Antwerpen) tientallen soorten aangeplant. Een lust voor het oog,  de kleurenpracht van de verschillende soorten trok de aandacht, wat een unicum. De talrijke bloemen trokken veel bestuivende insecten  aan. Nooit had ik gedacht dat je hele borders kon aanplanten met alleen maar soorten Basilicum.

Wanneer we spreken over Basilicum in openlucht zullen veel mensen denken aan een plant die makkelijk afsterft.  Als je basilicum buiten wil planten moet je wachten tot minstens de 3de week van mei, anders sterven de plantjes door de koude nachten. Hou je daar rekening mee, dan is het een dankbare buiten(kruid)plant.  Enkele sfeerbeelden. Na het zien van deze plaatjes smaakt het toch naar meer.

Groeten Tuinman Peter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Tuinman Peter

Deelt graag zijn ervaringen en tips met de lezers van Plantaardig.com
Tuinman Peter brengt ons tips uit zijn biotuin. Peter Dewulf is een doorwinterde tuinier die ook graag in de keuken verwerkt wat zijn zweet opbrengt. Peter is een gewaardeerd voordrachtgever bij de Volkstuinafdelingen. en haalt dagelijks veel plezier uit zijn job als verantwoordelijke voor de plantenafdeling in een tuincentrum. "Door de jaren heen kunnen lentes, zomers, herfst en winter anders zijn. Tuinieren is dan ook geen exacte wetenschap. Voeling houden met het klimaat is belangrijk om de teeltwijze te bepalen". Veel leesgenot, Peter Dewulf

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)