nov 112015
 

pagina2 (Kopie)
Beste moestuinder,

De open dagen van onze Historische Moestuin bij VABI (www.vabi.be) waren een zeer groot succes. Op twee dagen mochten we meer dan 1000 geïnteresseerde tuinliefhebbers ontvangen.
Door de drukte was het voor mij soms moeilijk om één ieder van jullie te woord te staan. Bij deze wil ik iedereen hartelijk danken voor het bezoek indien ik daar toen de kans niet toe kreeg!

Velen vroeg zich ook af hoe deze groenten smaken en hoe je ze kan bereiden. Daarom organiseert VABI, in samenwerking met het professioneel personeel van onze keuken een kookdemo. Dit alles gekaderd in de tentoonstelling “Op zoek naar voedsel op de akkers van de dood”.

Ervaar de smaak van de vergeten groenten uit onze historische moestuin op vrijdagavond 13 november om 20u. VABI organiseert dan een kookdemonstratie met met tal van minder bekende tot bijna onbekende groenten. Wat we dit jaar met veel liefde en zorg kweekten in onze historische moestuin kunt u dan proeven. U ontdekt er vast en zeker onbekende smaken en u leert ook diverse bereidingswijzen kennen.
U proeft er van een 10-tal gerechten op basis van vergeten groenten (zoals crosne, aardpeer, rode biet, wortelpeterselie, kardoen, rammenas, haverwortel, lepelblad, quinoa, enz …..)

U krijgt de groenten ook te zien vergezeld van de nodige uitleg.
Vooraf inschrijven noodzakelijk via vabi@sint-michiel.be , stuur voor donderdagmiddag (morgen dus) een mail naar vabi@sint-michiel.be . Dan kunnen we het juiste aantal inschatten.
Kostprijs: 7 euro, drankje inbegrepen.
Wie inschrijft en dit wenst, kan van 19 uur tot 20 uur een gratis rondleiding krijgen doorheen de tentoonstelling rond voedsel in WOI (Voedsel op de akkers van de dood).

Alle info over de tentoonstelling op http://www.vabi.be/index.php/vabi-stelt-voor-op-zoek-naar-voedsel-op-de-akkers-van-de-dood/

U kunt bent natuurlijk ook hartelijk welkom het komende weekend op de tentoonstelling. Je ziet er hoe de voedselschaarste tijdens WOI het ontstaan gaf aan de “Het Werk van de Akker”, de latere volkstuinen. En nog veel meer over de creativiteit die mensen aan de dag moesten leggen om voldoende voedsel te hebben.

De brochure “Historische Moestuin” met de beschrijvingen van meer dan 40 vergeten en onbekende groenten was een groot succes. Meer dan 400 exemplaren zijn ondertussen gedrukt.
U kunt ze ook nabestellen door te antwoorden op deze mail. Dan stuur ik u de betalingsinstructies, de prijs is 5 euro en verzendkosten 2 euro. De brochure kan dit weekend ook gekocht worden aan de prijs van 3 euro.

vriendelijke groeten,
Luc

pagna4 (Kopie)

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)