oogst uit de moestuin

22-09-2013

De krekel en de mier zijn aardig bezig geweest.

Het is uiteindelijk een zeer uitzonderlijk kweekseizoen geworden. Eerst wilde het weer niet beter worden volgens de tijd van het jaar. Ook ikzelf twijfelde wel of het nog goed zou komen en ja hoor de natuur had weer het laatste woord. Het is nog een zeer warme school vakantie (juli en augustus) geworden, wie had dat nog verwacht.

De groei en de  oogst van de gewassen is toch nog zeer goed geworden.

Gisteravond heb ik een stilleven gemaakt met tal van vruchten welke we nu kunnen oogsten, conserveren en verorberen.

Een lijst van de gebruikte bloemen, groenten, bladeren en vruchten.

Watermeloen(2 soorten), meloen uit open lucht, broccoli, worteltjes(witte, oranje en rode), tomaten in verschillende soorten en kleuren, paprika uit open lucht, bewaar ajuin, pruimen, perzik, appels, druiven uit open lucht, pattison, verschillende soorten aardappelen, okkernoot, herfstblad van druiven, varenblad, bloemschermen van Sedum ‘Herbstfreude’, drogende bloemen van hortensia, bloemstengels van oerprei en bloemstengels van Persicaria.

Wat een weelderig plaatje!

Nu komt het er nog op aan om alles op te krijgen. Groetjes Tuinman Peter.

Oogst uit de moestuin

DSC05727

The following two tabs change content below.

Tuinman Peter

Deelt graag zijn ervaringen en tips met de lezers van Plantaardig.com
Tuinman Peter brengt ons tips uit zijn biotuin. Peter Dewulf is een doorwinterde tuinier die ook graag in de keuken verwerkt wat zijn zweet opbrengt. Peter is een gewaardeerd voordrachtgever bij de Volkstuinafdelingen. en haalt dagelijks veel plezier uit zijn job als verantwoordelijke voor de plantenafdeling in een tuincentrum. “Door de jaren heen kunnen lentes, zomers, herfst en winter anders zijn. Tuinieren is dan ook geen exacte wetenschap. Voeling houden met het klimaat is belangrijk om de teeltwijze te bepalen”. Veel leesgenot, Peter Dewulf

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.