sep 302015
 

DSCN6699Beste lezers van GroentenInfo Plantaardig.com

Afgelopen seizoen was ik, samen met collega’s en leerlingen van de land- en tuinbouwschool VABI, bezig met de aanleg en het onderhoud van een historische moestuin met 43 bijzondere groenten. We zijn gelukkig dat we bijzonder goed in ons opzet geslaagd zijn. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze moestuin ook voor u leerrijk kan zijn.
Daarom kan u komende zaterdag- en zondagnamiddag  gratis de historische moestuin van tuinbouwschool VABI in Roeselare bezoeken. Zelf zal ik ook telkens aanwezig zijn om u samen met mijn collega’s  te gidsen. Het is beslist de moeite waard om langs te komen. De moestuin staat er nu echt prachtig bij!
Er zal ook een A4 brochure met kleuromslag en 50 blz zorgvuldig bijeengezochte en nageziene  info over de 43 verschillende groenten aangeboden worden. De prijs zal hoogstens 5 euro zijn, aan kostprijs dus.

Het zou mij plezier doen u te mogen verwelkomen. U kunt in de serre ook nog even napraten onder het genot van een frisdrank, koffie of biertje.

Lees ook het persbericht http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-roeselare/van-quinoa-tot-hofmelde-en-rammenas-a2472709/

vriendelijke groet,

Luc Dedeene
Webmaster www.Plantaardig.com & Tuinbouwdocent bij  www.vabi.be

Klik op de afbeelding hieronder om de uitnodiging in pdf te lezen.capture-20150924-193238

 

 

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  6 reacties aan “Bezoek de Historische Moestuin van VABI dit weekend!”

Reacties (6)
 1. hoi luc
  het was een leuke en leerzame dag
  ook het verhaal van de oranje worteltjes
  ik vraag volgend jaar nog even wat je van het sintjans uitje vind en de chayota
  groente kees

 2. Is de brochure ook zónder bezoek aan Roeselare te verkrijgen? Wellicht per mail, zodat ik ‘m zelf uit kan printen?

  • Je kan de brochure nabestellen aan 5 euro en 2 euro verzendkosten, totaal 7 euro. Voor die prijs kan je 3 pagina’s kleurfoto’s en 45 bladzijden tekst niet zelf printen en bundelen.
   Ik stuur u de betalingsgegevens van mijn school per mail.

 3. lijk me leuk als het even kan kom ik ook
  groente kees

 4. ik heb al een paar jaar uw boek in mijn bezit en vind het echt onmisbaar voor elke tuinliefhebber,echt alles kan men er in terugvinden,top.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)