jun 202012
 

Geen ziekte die zo veel voorkomt en waar men zo weinig durft over schrijven in tijdschriften en boeken voor de hobbytuinder. GroentenInfo streeft ernaar correct advies te geven. Daarom deze tweede waarschuwing. De situatie is dan ook heel uitzonderlijk. Dit jaar zullen zullen er zeker en vast *catastrofes* gebeuren. De ziekte is door het slechte klimaat ondertussen aan zijn negende generatie toe dit jaar. Het gaat veel sneller dan andere jaren. Daarom geven wij u met deze foto’s de beginnende symptomen van aardappelziekte. Ook ik heb gisteren het advies gevolgd van het aangepaste artikel op http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/aardappelplaag-waarschuwing-en-bestrijding/

Aan beelden van totaal verwoeste aardappelplanten geen gebrek. Maar het is belangrijk de ziekte heel snel te ontdekken. Daarom deze foto’s van de kenmerken helemaal in het begin van de aantasting.

http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/aardappelplaag-waarschuwing-en-bestrijding/

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  3 reacties aan “De situatie is zorgwekkend. Inspecteer nu uw aardappelplanten op de eerste symptomen van aardappelziekte.”

Reacties (3)
  1. Bij mij heeft de aardappelziekte ook toegeslagen. Mijn vraag is kun je de aangataste aardappels, met een kleine smet nog consumeren????

    • Die kan je in principe nog consumeren als je de rotte plek uitsnijdt. Dit is niet nadelig. Ik heb er geen ervaring mee of de smaak eventueel in zeer lichte mate beïnvloed wordt van het gezonde deel. Waarschijnlijk niet.

  2. zeer duidelijke gegevens

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)