De Standaard Online: “Bejaarde Brit kweekt monsterbloemkool

Een 78-jarige Britse ex-mijnwerker die een jaar geleden van de dokter te horen kreeg dat hij meer groenten moest eten, heeft zich sindsdien op het tuinieren gestort en is nu de trotse eigenaar van een reusachtig grote bloemkool.

Er wordt in het artikel gemeld dat de bloemkool tien maanden nodig had om te groeien. Het betreft hier dus een winterbloemkool. Welk ras is niet meegedeeld.
Lees alles over de teelt van (ietwat kleinere…) winterbloemkolen.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  Een reactie aan “Bloemkool weegt vijf kilogram.”

Reacties (1)
  1. In 1982 hadden we bloemkool op het veld staan, en daar zaten een stuk of 10 planten tussen die enorm groot waren, en maar een fractie later oogstbaar.
    De grootste en toch nog klasse 1 was 27 cm doorsnee en had een gewicht van 7 kilo.
    In ons winkeltje hadden we erg veel bekijks, en we stonden er mee op de foto in de krant.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)