Het aardbeiseizoen komt jaar heel geleidelijk uit de startblokken. Het duurt alvast nog een tijdje vooraleer de piekaanvoer van aardbeien uit het open veld er is.
In Het Nieuwsblad Online verscheen onlangs een uitgebreid artikel over Aardbeien
“Aardbeien zijn makkelijke tuinplanten. Ze hoeven echt niet in de moestuin, maar kunnen ook als bodembedekker gebruikt worden in de siertuin. De oogst aan smaakvolle vruchten is net dezelfde!
Niets zo lekker dan zongerijpte aardbeien uit eigen tuin. Eens je aardbeien hebt, kan je makkelijk zelf plantgoed telen. Alle kindplantjes op het eind van de uitlopers zijn volwaardige aardbeiplantjes. Met slechts een tiental plantjes heb je al een voldoende grote oogst om een zomerse fruitsla, een overheerlijk ijsdessert of een fruittaart te bereiden en dat enkele keren gespreid over verschillende weken. …..”
Lees verder op Het Nieuwsblad Online
En vergeet ook niet het aardbeidossier van deze site nog eens boven te halen.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  7 reacties aan “Aardbeien uit eigen tuin”

Reacties (7)
 1. Ik heb de rand van het dakterras vol gezet met aardbeienplanten, er komen ook voldoende vruchten aan, maar ze zijn kei hard, en er zitten heel veel van die pitjes in. Ze zijn dus niet lekker. Kunt u me zeggen waarom dit gebeurt?

 2. plantafstand voor aardbeien in de rij en tussen de rij op zwarte plastiek.
  Welke soort tomaten wordt meestal gekozen voor de tuin in open lucht en is niet vatbaar voor ziekten(Kleine soorten)

 3. wat moet je doen als je aarbeien te laat plant (is gebeurd) en die krijgen aardbeien maar die groeien niet meer want het winter wat moet ik doen?

 4. Beste, Wil en Paul dit is de schimmel Verticillium of verwelkingsziekte. Bij aardbei slaat de schimmel meestal toe als de planten maximaal belast zijn met vruchten. Dit is bij een productieteelt vaak bij het kleuren van de eerste vruchten. Nieuw blad wordt een beetje spichtig, de stengels worden roodachtig en de vruchten blijven klein worden noodrijp en verdrogen.
  Elsanta is zeer gevoelig voor deze ziekte.
  Alhoewel het mogelijk is de planten na het planten aan te gieten met een gewasbeschermingsmiddel is de beste oplossing om aardbeien te telen die minder gevoelig zijn en dit in minimaal een zesjarig vruchtwisselingsschema. En ook te zorgen voor gezond plantmateriaal, zeker geen plantjes nemen van een ziek veld.
  Alle info over deze ziekte en ook over welke rassen gevoelig zijn voor deze verwelkingsziekte en welke niet vind je op dit adres
  foto’s van de ziekte op deze pagina
  http://www.plantaardig.com/groenteninfo/ziektenaardbei/aardbeien_ziekten.htm

  groetjes
  Luc

 5. dag,
  in mijn tuin gebeurt precies hetzelde.prachtige planten die na een paar keer plukken opdrogen…staan eveneens op zwart plastiek.wie weet raad ??

 6. ik koop elk jaar bij een aardbeien teler in Augustus. Dit jaar voor het eerst op zwart gronddoek, de opbrengst was heel goed met grote aardbeien, maar na en paar keer plukken gaan de planten een voor een dood [verwelken ] hadden voldoende water. Ook bij een colega tuinder heeft hetzelfde en die heeft niet op gronddoek geplant, hij dacht dat het aan de mieren lag maar kon dat bij mij niet ontdekken. Wat kan de oorzaak zijn ?? Bij voorbaat dank

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)