jun 132011
 

Aan de hand van 35 foto’s krijgt de beginnende moestuinder de teelt van suikererwten en peultjes in woord en beeld.
Je komt er al een flink eind mee weg als je eraan denkt volgend seizoen ook peultjes of suikererwten te telen. En het wordt daarna makkelijker om de volledige teelthandleiding erwten te lezen.
Maar ook de collega-moestuinder kan hier misschien wel wat uit leren. Zelf heb ik ook weer wat bijgeleerd, zoals
– loont voorzaaien in potjes en trays wel de moeite  in verband met vervroeging en oogststpreiding?
– Is er een verschil in vroegheid tussen peultjes en suikerwten?
-Wat is  de goede maat van de peulen bij suikererwten, zeker niet hetzelfde als bij de gewone peultjes
en nog veel meer …..

 

“Suikererwten zijn een aanrader. Ze smaken veel zoeter dan peultjes. En ze kunnen heel wat opbrengen. In dit fotalbum de teelt van zaaien tot oogsten. De suikererwten die voorgezaaid werden, zijn veel vroeger oogstbaar. Als de voorgezaaide suikererwten voor de derde en laatste keer geoogst worden, kunnen de ter plaatse gezaaide suikererwten een eerste keer geoogst worden (op 7 juni). Een maand later zaaien gaf in dit geval een tiental dagen verschil in oogstdatum. De peultjes die op dezelfde dag ter plaatse gezaaid werden als de suikererwten kunnen tien dagen eerder geoogst worden dan de suikererwten.”

From Suikererwten of peultjes? Voorzaaien of Voorkiemen?, posted by GroentenInfo on 6/12/2011 (36 items)

Lees erover door de eerste foto aan te klikken, er verschijnt een popup, het volledige bijschrift staat onder de foto, navigeer verder door op het rechtergedeelte van de grote foto te klikken, de volgende foto met bijschrift verschijnt.

 

Generated by Facebook Photo Fetcher 2