Aan de hand van 35 foto’s krijgt de beginnende moestuinder de teelt van suikererwten en peultjes in woord en beeld.
Je komt er al een flink eind mee weg als je eraan denkt volgend seizoen ook peultjes of suikererwten te telen. En het wordt daarna makkelijker om de volledige teelthandleiding erwten te lezen.
Maar ook de collega-moestuinder kan hier misschien wel wat uit leren. Zelf heb ik ook weer wat bijgeleerd, zoals
– loont voorzaaien in potjes en trays wel de moeite  in verband met vervroeging en oogststpreiding?
– Is er een verschil in vroegheid tussen peultjes en suikerwten?
-Wat is  de goede maat van de peulen bij suikererwten, zeker niet hetzelfde als bij de gewone peultjes
en nog veel meer …..

 

“Suikererwten zijn een aanrader. Ze smaken veel zoeter dan peultjes. En ze kunnen heel wat opbrengen. In dit fotalbum de teelt van zaaien tot oogsten. De suikererwten die voorgezaaid werden, zijn veel vroeger oogstbaar. Als de voorgezaaide suikererwten voor de derde en laatste keer geoogst worden, kunnen de ter plaatse gezaaide suikererwten een eerste keer geoogst worden (op 7 juni). Een maand later zaaien gaf in dit geval een tiental dagen verschil in oogstdatum. De peultjes die op dezelfde dag ter plaatse gezaaid werden als de suikererwten kunnen tien dagen eerder geoogst worden dan de suikererwten.”

From Suikererwten of peultjes? Voorzaaien of Voorkiemen?, posted by GroentenInfo on 6/12/2011 (36 items)

Lees erover door de eerste foto aan te klikken, er verschijnt een popup, het volledige bijschrift staat onder de foto, navigeer verder door op het rechtergedeelte van de grote foto te klikken, de volgende foto met bijschrift verschijnt.

 

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  7 reacties aan “Suikererwten of Peultjes? Planten of Zaaien? Hoog of Laag? Fotoboek voor startende moestuinders.”

Reacties (5) Pingbacks (2)
  1. Kunnen er knipbonen naast peulen gelegd worden?

  2. Luc, zijn erwten en peultjes windbestuivers of insektenbestuivers? Ik heb namelijk mijn peultjes onder insektengaas staan daar er steeds patijzen in mijn groentetuin fourageren, ondertussen een idee om geen wormpjes in mijn peultjes te krijgen. Groetjes Peter

  3. Beste Groenteninfo, als ik op de plaatjes hierboven klik, krijg ik alleen een grotere versie van de foto, maar er staat geen tekst onder of naast. Ik gebruik een ipad.
    Misschien kan dat verholpen worden. Ander kijk ik volgende week ok een computer of de teksten daar wel verschijnen. Complimenten voor uw site en heel veel dank voor al uw werk, groet van maya.

  4. De laatste jaren zaai ik altijd de peultjes voor. Hetzelfde doe ik ook voor boontjes. Altijd volledige rijen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)