jul 062011
 

Eenmaal de vakantieperiode volop bezig is valt de verkoop van nieuwe groenteplantjes in het tuincentrum volledig stil. Ga deze week zeker nog eens kijken. Waarschijnlijk komt u volgende week te laat. Let wel, het is volgende week zeker nog niet te laat om diverse groenten te planten of te zaaien, maar de tuincentra houden er meestal wat vroeger mee op. Tijdens de hoogzomer worden de groenteplantjes zeer zeldzaam in het tuincentrum, zo heb ik de afgelopen jaren ervaren. Ook het rek met zaden wordt vanaf nu niet meer aangevuld. Er kan nog heel wat in juli en augustus, maar neem uw voorzorgen en koop nu uw plantjes en vooral zaden. De tabel met de uiterste zaai- en plantdata voor diverse groenten kan u hierbij helpen.
Wat is er nu nog te koop? Deze zag ik bij mijn bezoek aan twee verschillende tuincentra. Het kan dat u niet alles vindt op één plaats.Diverse slasoorten (kropsla, lollo rossa, eikenblad enz..)suikerbrood (groenlof), knolvenkel krulandijvie, grofbladige andijvie, bloemkoolplantjes, broccoliplantjes, prei, snijselder, savooikool, knolselder, rode kool en spruitkool. Voor de laatste drie is het wel al wat aan de late kant om te starten, de opbrengst zal heel wat minder zijn.

Behalve knolselder, rode kool en spruitkool, kunt u nu ook nog al deze plantjes zelf opkweken. Want veel groentesoorten kunnen ook nog begin augustus of later uitgeplant worden. Koop nu ook nog de zaden, want ook deze raken straks stilaan uitgeput en de voorraad wordt in de tuincentra niet meer aangevuld.

Er valt nu ook nog heel wat te zaaien : zo maken boontjes maken nu hun beste zaaiperiode mee. Je kan ook nog wortelen, rode biet, snijbiet en allerlei soorten snijsla ter plaatse zaaien.


Wilt u weten wat u tijdens de hoogzomer kan zaaien en planten, raadpleeg dan de tabel “zaaien en planten in juli en augustus“. Zo kunt u perfect plannen wat er op de deadline nog de grond in kan, als zaad of als plantje.

 

 

 

Hoe is het in uw tuincentrum, hebben zij nu nog groenteplantjes te koop? Houden zij er binnenkort ook mee op, ondanks dat je heel wat groenten nog kan planten in na half juli en in augustus?

Augustus 2014
De zesde druk van de Groente en Fruit Encyclopedie
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie! Koop nu online via de webshops vermeld op deze pagina of koop nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste twee reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie "aardappeltje" |30-39 jaar | Oosterzele
19 augustus 2014
Prachtige foto's |Overzichtelijke index |Zeer goed begrijpbare uitleg en info | meer dan zijn geld waard Pluspunten: Rijk geillustreerd, Inspirerend, Praktisch, Heldere uitleg
Nooit te oud om te leren janhil |70+ jaar | Uitgeest |
12 augustus 2014 Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen.Heldere uitleg, goede foto's.
Pluspunten: Rijk geillustreerd, Inspirerend, Volledig, Praktisch, Heldere uitleg
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  3 reacties aan “Starten met een moestuin in juli?”

Reacties (2) Pingbacks (1)
  1. ik heb altijd last van knolvoet maar dit jaar gaat het perfect in zeeland doen ze dit al jaren 250 gram soda op 10 liter water en dan in ieder putje van de plant een halve liter kan ook bij de wortelen het gaat perfect

  2. Bedankt! mijn moestuin wordt al een beetje leeg en ik zat te twijfelen wat nog te zaaien.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)