Boerenkool

okt 292012
 

Zijn twee nachtjes vrieskou voldoende om de boerenkool beter te doen smaken? In ieder geval voldoende opdat er een krantenartikel over geschreven zou kunnen worden. In De Stentor stond vorige herfst een artikel over de eerste vorst en de boerenkool. Twee tuinbezitters worden ondervraagd maar weten helaas niet het antwoord op de vraag “Waarom boerenkool beter wordt als de vorst er over gegaan is”. We zoeken dan ook even verder, lees het hier
We zoeken dan ook even verder, lees het hier

apr 292010
 

paarse boerenkool pot 2010 Verleden jaar op 13 mei schreef ik er al een berichtje over. Toen had ik echter niet gedacht dat diezelfde plant er dit jaar nog steeds zou zijn. En minstens even mooi zou bloeien en groeien als vorig jaar. Voor de tweede keer de blikvanger van het vroege voorjaarsterras dit jaar! Wil je meer weten over de voorgeschiedenis van deze terrasplant : lees dan dit artikel over de paarse boerenkool.

Is dit dan een groente(!) die het perfect doet als winterharde kuipplant of terrasplant? Het ziet er wel naar uit, want ook nu staan de gele bloemen bij de donkerpaarse bladeren beeldig. En, wat meer is, ik zie geen reden om te denken dat dit het laatste jaar zou zijn.

Lees hier verder