feb 132013
 

Beste lezers,

GroentenInfo is dit jaar 15 jaar jong!

In die tijd is de website steeds geëvolueerd. Een belangrijke stap was de overgang van een statische naar een interactieve website met nieuwsbrief en lezersreacties. Er kwamen in de loop der jaren duizenden vragen en reacties. Daarbij word ik ondersteund door enkele zeer gewaardeerde helpers.  Ondertussen was er ook het ontstaan van de succesvolle Groente en Fruit Encyclopedie. Een paar jaar geleden was er de integratie met Facebook en Twitter. En niet te vergeten de rubriek lezersbijdragen. Waar vooral Herman het grootste steentje aan bijdraagt.

Omdat stilstaan achteruitgaan is stel ik u een nieuwe rubriek voor op GroentenInfo/Plantaardig.com.  Graag geef ik aan ervaren tuiniers een eigen forum op GroentenInfo. Met tips en adviezen die soms andere ideeën kunnen bevatten dan wat u gewoon bent op GroentenInfo te lezen. Natuurlijk zal wie meewerkt aan deze rubriek ook de lezers met raad en daad proberen bij  te staan. . Deze rubriek kreeg een iets andere vormgeving om duidelijk te zien dat het om lezersbijdragen gaat. Wat niet belet dat alle inzendingen eerst door mij bekeken en geredigeerd worden

Bij deze stel ik u, ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van GroentenInfo, de rubriek “Mijn moestuin” voor. Peter Dewulf is de eerste doorwinterde tuinier die deze rubriek binnen komt.

Bent u een ervaren tuinder en kunt u op regelmatige basis nuttige tips geven onze lezers, stuur dan een mail naar lezersbijdrage@plantaardig.com . Uw kandidatuur zal zeker  met aandacht gelezen en overwogen worden.

 

Welkom bij de rubriek van Tuinman Peter

image001Tuinman Peter

Deelt graag zijn ervaringen en tips met de lezers van Plantaardig.com

Tuinman Peter brengt ons tips uit zijn biotuin. Peter Dewulf is een doorwinterde tuinier die ook graag in de keuken verwerkt wat zijn zweet opbrengt. Peter is een gewaardeerd voordrachtgever bij de Volkstuinafdelingen. en haalt dagelijks veel plezier uit zijn job als verantwoordelijke voor de plantenafdeling in een tuincentrum. “Door de jaren heen kunnen lentes, zomers, herfst en winter anders zijn. Tuinieren is dan ook geen exacte wetenschap. Voeling houden met het klimaat is belangrijk om de teeltwijze te bepalen”.

Veel leesgenot, Peter Dewulf

Recente berichten van Peter

Alle berichten.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  Een reactie aan “Mijn moestuin, door "Tuinman Peter"”

Reacties (1)
 1. goede middag Peter.
  ik heb een vraagje voor u !
  hoeveel koe-kip-paardenmest korrel mag ik gooien per vierkante meter in de moestuin?
  DANK BIJ VOORBAAT
  vriendelijk groetend.
  fil.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)