Het zachte weer blijft aanhouden. Ideaal weer om deze maand nog wat knoflook te planten. Je kon het al in oktober, maar je kan ook de ganse maand november nog knoflook planten


Voor Margreet uit Meppel was het planten van knoflook de start van haar minimoestuin. Op haar prille blog is het planten van knoflook fijntjes uitgelegd, zowel met woorden als met mooie foto’s.Margreet maakte zich zorgen over het feit dat eind oktober al een aantal knoflookteentjes opgekomen waren. Op het tuinkrantforum maakte Christien zich eveneens zorgen dat de knoflook al boven de grond stond. Door de hoge nachttemperaturen groeide alles dubbel zo snel. Maar voor de knoflook zal dit geen enkel probleem zijn. Het grootste gevaar bij knoflook geplant voor de winter is te natte grond. Zorg dat de knoflook droge voeten heeft en dan komt die de winter wel door.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  6 reacties aan “Knoflook planten in november”

Reacties (6)
 1. Waar kan ik zaad vinden van honingtomaatjes, zou ze volgend jaar graag zelf kweken

 2. Zou ook wel knoflook in de tuin willen. Kan ik dan ook teentjes van gewone knoflook uit de winkel in de grond zetten? Dan zet ik het in een pot en zorg ik dat het niet te nat wordt en dan zal het goed komen volgend jaar? Het is nu oktober dus dat zal nu kunnen? Ben benieuwd.

 3. Ik heb een heel andere vraag.Wanneer kan ik mijn abrikoos snoeien?Hij is zo groot geworden en neemt veel licht weg voor de andere planten.

 4. Knoflook planten doe ik al een paar jaar in
  oktober en november, want een kennis van me
  help ik en nog meer personen om ongeveer
  45000 tenen van 170 soorten te poten.
  Zaad winnen van knoflook kan wel maar de moet je de broedbolletjes er af halen, maar
  die kan je beter poten. Alleen duurt het drie
  jaar om een flinke bol te krijgen.
  aAs men meer over knoflook wil weten kan je
  kijken op, http://www.knoflooksite.nl
  Zelf verbouw ik op de volkstuin zes soorten en
  140 stuks.

 5. Beste Noël, in principe moet dat geen problemen geven. Aleen van zaad van hybriden kun je soms moeilijkheden verwachten. Zorg verder dat het zaad goed is afgerijpt dus door en door droog en hard. Goed droog bewaren . Als je twijfelt of het zaad goed kiemt, neem je in februari een bakje met zaaigrond en zaaidt bijv 30 zaadjes daarna kijk je wat er opkomt.Komt meer dan 70 procent op dan kun je het zeker gebruiken. Succes Ron

 6. afgelopen zomer had ik verschillende knoflookplanten die geschoten waren zoals uien en prei .kan ik deze zaaden weer zaaien om nieuw plantgoed van te krijgen.
  met vriendelijke groet.
  Noël

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)