InlineRepresentationd6d051ae-618f-4244-97fe-100ed8887655[13]

Enige tijd geleden verscheen op GroentenInfo de fotoreeks over oerprei. Oerprei (Allium ampeloprasum) kan je telen als doorlevende groente in de groentetuin, in de siertuin of in pot op het terras.

De Egyptische ui of boomui (Allium x proliferum, syn. Allium cepa var. viviparum) is plantkundig zeer nauw verwant aan oerprei. Net zoals de oerprei is de boomui een doorlevende groente die gemakkelijk vegetatief te vermenigvuldigen is en zowat overal kan geteeld worden. Het feit dat de boomui meerjarig is en ondergronds steeds nieuwe bollen aanmaakt heeft deze groente gemeenschappelijk met de oerprei (parellook). De groeiwijze en de vorm van de bovengrondse plantendelen zijn dan weer beter te vergelijken met deze van de stengelui. De bladeren en “bloemstengels” van Egyptische ui zijn immers hol.

Gedurende enkele maanden van het jaar kan je deze uiensoort gemakkelijk onderscheiden van alle andere prei-en ajuinsoorten.  Dat is de periode dat de plant bovengronds talrijke bolletjes aanmaakt. De kleine uitjes zitten dan in een krans bovenop de stengels. Dat maakt deze groente uniek en speciaal en ook wel een beetje grappig. Deze eigenaardige groente is zeer goed in pot te telen en kan zonder problemen overwinteren op het terras. In de vollegrond groeit boomui al even goed. Als je onvoldoende plaats hebt in de  groentetuin kan je deze groente ook gemakkelijk telen in de siertuin. Doordat ze doorlevend is past ze zeker ergens in de vasteplanteborder. Zelfs de strengste winters zullen deze vaste groente niet doen verdwijnen.

We starten de fotoreeks begin juni 2010…

Egyptische-boomui-ajuin-ui-10

Foto 1 : Boomui in pot, het tweede jaar, begin juni

Deze boomui werd geplant in het voorjaar van 2009 in een pot met een inhoud van ongeveer 15 liter. Omdat de plant, net zoals oerprei ondergronds vele nieuwe bollen maakt (zie foto …..), is de de plant het tweede jaar al sterk uitgestoeld. Het hele voorjaar kan je groen loof (pijpjes) oogsten van de plant. Vanaf einde mei groeien er van onder uit een soort bloemstengels (de plant schiet door). Deze zijn veel steviger dan het jonge voorjaarsloof en eigenlijk niet zo goed bruikbaar in de keuken.

Egyptische-boomui-ajuin-ui (9)

Foto 2 : Boomui in pot, het tweede jaar, begin juni

De knoppen die einde mei, begin juni, bovenaan de stevige stengels groeien doen vermoeden dat er straks een mooi boeket aan typische bolvormige Alliumbloemen zullen openbloeien….

Egyptische-boomui-ajuin-ui (40)

Foto 3 : Egyptische ajuin in vollegrond, het eerste jaar, begin juni.

Toch niet, zo blijkt een week je later, deze uiensoort is echt wel een buitenbeentje.  In de plaats van bloemen groeien er kleine bolletjes. Het zijn witgroene uitjes, waar er ook wat nieuw groen op staat. Natuurlijk kan je deze jonge bolletjes met het zeer jonge loof nu al eten, want eigenlijk zijn ze nu op hun best.

Meteen wordt de betekenis van de Latijnse variëteitsnaam ‘viviparum’ duidelijk : “levendbarend, met jonge plantjes die op de bladeren gevormd worden” . Of ‘proliferum’ afkomstig van het Latijn ‘proles’ (ontspringen) en ferre (dragen). Natuurlijk kan je deze jonge bolletjes met het zeer jonge loof nu al eten, want eigenlijk zijn ze nu op hun best. (Voor de betekenis van botanische namen, raadpleeg het boek ABC van het plantenlatijn.)

Egyptische-boomui-ajuin-ui (31)

Foto 4Egyptische ajuin in vollegrond, het eerste jaar, eind juni

Twee weken later groeien er al heuse plantjes bovenop de stengels.  Nu wordt ook duidelijk waar deze Alliumsoort zijn Nederlandstalige naam  aan te danken heeft. Deze planten zijn in het voorjaar van 2010 in de vollegrond uitgeplant (uit potjes, opgekweekt in het najaar 2009).
Alhoewel de boomui een doorlevende groente is, mag je toch al enkele maande na het planten een mooie oogst aan verwachten. Je kan zowel de jonge bolletjes als het jonge groen dat er bovenop groeit gebruiken.

Egyptische-boomui-ajuin-ui (1)

Foto 5 : Egyptische ajuin in pot, het eerste jaar begin juli.

De vroege zomermaanden zijn de beste om de broedbolletjes te oogsten. Vanaf begin juli tot begin augustus verwisselen de jonge uitjes geleidelijk hun frisgroene kleur voor bruin en worden ze harder. De broedbolletjes zijn nu minder geschikt om te gebruiken in de keuken. Dit is een foto van de boomui in 2009, m.a.w. de pot die je bovenaan het artikel zag een jaartje eerder. (foto 1  en foto 2). Het kan dus wel eens gebeuren dat de stengels van de boomui wat ondersteund moeten worden als de plantjes op de stengeltop te zwaar worden. Staat de plant in vollegrond, dan zullen de uitjes op de omgevallen stengels spontaan wortel vormen.

Egyptische-boomui-ajuin-ui (15)

Foto 6 : Bolletjes geoogst voor vermeerdering, half augustus.

Wat je niet gebruikt hebt in de keuken, kan je half augustus van de plant halen en gebruiken als vermeerderingsmateriaal.  Het aantal plantjes dat je in 2010 kan halen van één moederplant aangeschaft in het voorjaar 2009 is enorm. Niet te vergeten dat er ook in 2009 al tientallen plantjes van deze moederplant konden gehaald worden.

Egyptische-boomui-ajuin-ui (4)

Foto 7 : Bolletjes hebben wortel gevormd en het eerste loof is aan het groeien, half september.

Het telen van Egyptische ajuin lijkt wel kinderspel als je het zo ziet. Het is het gemakkelijkst de bolletjes in potjes op te kweken en in het vroege voorjaar uit te planten.  Je kan ook rechtstreeks in de vollegrond planten, maar de kleine plantjes onkruidvrij houden in het vochtige najaar is niet altijd even makkelijk.

Egyptische-boomui-ajuin-ui (37)

Foto 8 : Valse meeldauw op tweejarige plant in pot, half juni.

Half juni, zien we op de tweejarige plant in pot plots valse meeldauw verschijnen. Op nauwelijks één week tijd is de aantasting al zeer sterk uitgebreid. Deze foto is maar één week later genomen dan de perfect gezonde plant op foto 1! Alhoewel sommige bronnen vermelden dat de boomui zowat ongevoelig is voor ziekten heb ik in de Groente & Fruit Encyclopedie ook al geschreven dat deze uiensoort eigenlijk wel gevoelig is voor valse meeldauw. Deze foto’s bevestigen dit.  Misschien is de Egyptische ui wel gevoelig voor valse meeldauw, het hoeft daarom nog niet te betekenen dat de plant volledig zal afsterven. Het is immers een doorlevende groente!

Egyptische-boomui-ajuin-ui (36)

Foto 9 : Valse meeldauw op tweejarige plant in pot, half juni.

Het schimmelpluis van de valse meeldauwschimmel tiert weelderig. Als het loof lang nat blijft zijn alle uisoorten gevoelig voor valse meeldauw. Maar zo snel gaat het alleen bij Egyptische ajuin, lijkt het.

Egyptische-boomui-ajuin-ui (26)

Foto 10 : Valse meeldauw op tweejarige plant in pot, eind juni.

Nauwelijks één week later is de prachtige plant in pot vrij sterk aangetast. Het loof wordt bruin en droog.

Egyptische-boomui-ajuin-ui (20)

Foto 11 : Valse meeldauw veroorzaakt volledig afsterving van het loof op een tweejarige plant in pot, eind juli.

Uiteindelijk sterft de volledige plant af. En het lijkt erop dat de plant verloren is. Nu kunnen we inderdaad niet meer echt spreken van een “echte blikvanger op het terras”. Tijd om de plant aan de kant te zetten, maar niet voor lang. Want wie aandachtig de foto bekijkt ziet toch wel wat ‘groene hoop’ verschijnen onderaan de plant.

Egyptische-boomui-ajuin-ui (16)Egyptische-boomui-ajuin-ui (12)

Foto 12-13 : Nieuwe loofgroei in het najaar 2010.
Half september is de pot weer mooi groen en kan er opnieuw jong loof geoogst worden. Wordt het een zachte winter dan kan dit de hele winter gebeuren.

Opmerking : eigenlijk hebben we hier te maken met iets gelijkaardigs als bij oerprei. Ook bij oerprei sterft het loof tijdens de zomer, voorafgegaan door een aantasting door de roestschimmel. Vanaf augustus-september groeit er dan nieuw loof.

Egyptische-boomui-ajuin-ui (13)

Foto 14 : Boomui in vollegrond, eerste groeijaar, augustus.

Bij deze in de vollegrond uitgeplante Egyptische ajuin kwam de aantasting van valse meeldauw pas veel later en slechts enkele stengels van de plant worden aangetast. De foto is genomen in augustus op het moment dat  de boomui in pot bovengronds zowat volledig afgestorven was. De gelijkenis met stengelui is treffend!

Boomajuin3

Foto 15 : Egyptische ajuin in pot, eind december 2010

Bij vorst zal het loof snel slijtage vertonen. Van zodra het in het vroege voorjaar wat warmer wordt zal er nieuw loof groeien. Eind mei komen er dan de “bloemstengels” en kan de cyclus herbeginnen.

Boomajuin2

Foto 16 : Egyptische ajuin, uitgegraven uit vollegrond, eind december 2010

Zowel in het najaar als in het voorjaar kan je tweejaarse planten gaan scheuren. Je haalt de planten uit elkaar en plant ze opnieuw op dezelfde diepte, op een voldoende ruime afstand.

Besluit : Egyptische ajuin, boomui telen is gemakkelijk. De overvloed aan broedbolletjes die ieder jaar gevormd worden zorgt ervoor dat je deze plant eigenlijk niet meer kan kwijt raken.  Om aantasting door valse meeldauw te temperen is het belangrijk om te zorgen voor verjonging, door jaarlijks wat bolletjes uit te planten. Je kan de moederplanten in het voorjaar ook scheuren en opnieuw uitplanten.  In het vroege voorjaar is er het groene loof, in de vroege zomer zijn er de broedbolletjes, tijdens de zomer is de kans groot dat het loof afsterft door valse meeldauw, dan kan je nog altijd de ondergrondse bollen oogsten. In het vroege najaar verschijnt er nieuw groen loof, waar je dan een groot deel van herfst en winter kan oogsten. Bij strenge vorst zal het loof bovengronds gedeeltelijk afsterven.

Nog enkele teelttips : de bemesting kan dezelfde zijn als bij ajuin, dat wil zeggen dat extra stikstof toedienen eigenlijk overbodig is. Wat extra kalium onder de vorm van patentkali of tuinpotas (tuinkali) is aangewezen. Plant de jonge plantjes of bolletjes op een voldoende ruime afstand (bv 30 x 20 cm), zodat de planten ook het tweede jaar nog voldoende ruimte hebben en ze na een regenbui snel kunnen opdrogen. Hoe beter de planten kunnen opdrogen hoe minder kans op valse meeldauw.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  79 reacties aan “Egyptische ajuin, de boomui, de teelt in beeld.”

Reacties (79)
 1. Als iemand bolletjes wil mail me.
  Kunnen opgehaald worden of verzenden.
  Woon in Voorschoten.
  Mol.verschoor@gmail.com

 2. hallo een vraagje,waneer komt de egyptiche ui ,boven de grond ?IK zie nog niks van groen,ik had er een viertal geplant in mei vorig jaar .groetjes

  • Dan komt die niet meer, helaas. Binnen enkele weken moet die groeien bij een normale plantdatum in september.

  • Je grond zal te nat gestaan hebben of er zijn kleine monstertjes die komen oppeuzelen.
   Ik heb er een 7 tal gezaaid en 1 was te klein en heeft het niet gehaald.
   De grote plant heb ik gescheurd in 10 delen van elk 5L potten en later plant ik die dan uit in de vollegrond.

  • Spijtig genoeg komt die dan niet meer.
   Ik heb er nog enkele staan
   ik woon in geraardsbergen overboelare
   als je enkele plantjes wil, laat het maar weten, dan kan je ze komen halen
   is dit te moeilijk, ik zal enkele bolletje apart houden en wals je interesse hebt, spreken we wel verder af

 3. Ik had zaterdag nog mijn boomui een beetje geleid omdat de bloeiwijze tegen de grond was gegroeid.
  Vanmiddag keek ik er weer naar en de hele plant was spoorloos! Als iemand de plant heeft uitgerukt dan heeft die veel moeite gedaan om de grond helemaal vlak te maken, ik kon niet zien waar de plant heeft gestaan. Ook met graven niets aan knolletjes gevonden.
  Enig idee hoe zoiets kan komen?
  Vriendelijke groet uit Amsterdam

  • beste Thony,

   ik denk dat iemand inderdaad ze er uit gehaald heeft. lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat binnen 2dagen geen enkele spoor van de plant is te vinden. heb meegemaakt dat planten “verrotten” maar dat duurt lang en is er altijd een gat van de broed bol te vinden.

   als je mij in het najaar een mailtje stuurt kan je van mij een paar broedbollen krijgen. (porto voor jouw)

   of ophalen in Voorschoten (bij Leiden)

   groetjes Cor

  • Hallo Thony,

   je vraag kwam te laat, wij zijn eergisteren na een vakantie in Velsen weer teruggekeerd in midden Portugal.

   Hebben hier VEEL boomuien, (denk wel zo’n 200) en willen er ook wel wat verdelen,

   maar hoe krijg ik ze in Amsterdam? misschien een doosje met daarin een gefrankeerd retourdoosje opsturen?

   De bolletjes zijn ongeveer 15mm in diameter, dus een stuk of 10 kunnen best in een klein doosje of beschermd zakje van dat bobbeltjesplastic.

   deze soort bolletjes hebben zelfs, omdat ik er wat vergeten was, meer dan 6maanden binnen in een hoek gelegen, maar na opnieuw planten duurde het 3 weken en daar waren ze weer!

   Hier in midden Portugal is het seizoen ongeveer 2 maanden vroeger dan in Nederland.

 4. Er is zo te zien veel vraag geweest naar de
  Egyptische ui.
  Mijn vraag; Hoe is de teelt en de smaak bevallen?
  Met groeten vanuit het Helmondse,
  Loek Swinkels

  • Ik gebruik deze als lente-uitjes in begin en aan het einde van het jaar. Mijn uitjes staan immers in de serre en blijven gans het jaar groen ( zelfs zonder ze water te geven overleven ze). De smaken zijn ongeveer hetzelfde als de gewone ui, je kan het ook makkelijk gebruiken om een soep of gerecht mee af te werken.

 5. Dank je Rien, mocht ik dit jaar in portugal passeren,laat ik je zeker iets weten, die uien zijn ondertussen ook portugees geworden, ook al groeien ze op zijn egyptisch

 6. Ik ben op zoek naar oerprei en egiptische ui
  ik woon in de westhoek kan iemand mij helpen?
  groetjes koen

  • Hallo Koen, het is dat we zover weg wonen, hebben ook nog geen reacties gehad op mijn aanbod van Egyptische uien, het worden er steeds meer hier, ze kunnen gratis worden meegenomen, maar verzenden is een probleem, ik denk dat de post daar te lang over doet.
   groet, Rien

  • je kan ze in de honingstraat in Gits kopen bij een verkoper vanb bloemen en planten

 7. M. ik heb (naar ik vermoed) ongeveer 500 bolletjes van de E ui.
  Woon in midden portugal en heb deze ui 3 jaar geleden gekocht en zijn gang laten gaan, dus er niet aan geweest. nu hebben we ongeveer 6 grote concentraties van 50x 50 centimeter waar weer heel veel nieuwe bolletjes aanzitten. ook onder de aarde zit het vol met uien.
  Dus als er iemand in de omgeving van Tabua ook interesse heeft, laat het dan weten.
  groet, Rien

 8. Ik woon in Nijmegen en ben erg geinteresseerd in de E-ui .
  Is er iemand die in mijn buurt woont van wie ik wat bolletjes kan overnemen ?
  Alvast mijn hartelijke dank .

  • Beste dirk ik woon in amersfoort en heb nog een paar bolletjes over
   die kan je wel krijgen.

   • Hoi Wijnand ,dank voor jouw wel heel snelle reactie .Zou het mogelijk zijn dat je ze naar mij opstuurt ?
    Uiteraard zijn de kosten dan voor mijn rekening dus graag ook de gegevens van de kosten en jouw bank/girorekening meesturen .
    Mijn adres :Harpstraat 11 , 6544XP , Nijmegen.
    Geweldig bedankt alvast .
    Groet , Dirk.

   • ik zoek al j-a-a-r-e-n Egyptische uitjes. kreeg net mail (van kweker) dat er een wachtlijst voor bestaat. daar baal ik van… heb je voor mij drie bolletjes, of eentje??? ik kom donderdag in a.frt(heb zoon in vathorst). ik zou er zooo blij mee zijn. kopen, of ruilen?

   • Beste Rita en Author ik kan jullie blij maken met de
    egyptische boomuitjes ik heb er nog..dus als jullie
    weer bij je zoon kom ,kan je langs komen.
    wel even van te voren een telefoontje,anders ben
    ik misschien niet thuis
    w kraan geallieerdenstraat 67.
    ,

 9. Aan Roger Persoon,
  Ik wil er wel opsturen naar Moorslede op je adres. Maar je geeft een verkeerd postnummer op. Moet het niet zijn 8890 Moorslede?
  Wil je spoedig antwoorden? Ik heb al een speciale verzenddoos gehaald in het postpunt hier in ons dorp. De verzendprijs is 3,70 € hier in België althans voor de kleinste zending.
  Tot mails.
  Groetjes.
  Trees

  • beste ik wist niet dat ik de een verkeerde postcode opgegeven heb inderdaad het moet 8890 zijn als ge wilt kan ik u ook een pot geven met vijf oerprei planten in die goed groeien ik heb ze gekregen verleden jaar in september

 10. je woont in brabant ; noord-brabant, vlaams-brabant ?

 11. waar kan ik het zaad kopen van egyptische uien of bestellen woon in brabant.

 12. jongescheuten.nl, daar kun je ze bestellen.

 13. waar kan ik die egyptische ui kopen ? dat weet blijkbaar niemand !!

  • Wij hebben van die Egyptische ajuintjes. Ik wil je ze graag geven. Maar hoe geraken ze bij jou. Ik kan ze misschien verzenden. Geef je het adres door? Ik zou ook graag oerprei willen kweken. Heb jij dat soms?
   Je zegt het maar.
   Groetjes.
   Hendrik Loobuyck-Debouvere Trees
   Reningelst (Poperinge)

   • beste trees
    ik wil ook wel bolletjes ik wil ze zelfs kopen ik heb oerprei van in september maar kan natuurlijk niet ruillen

   • Voor enkele liefhebbers van Egyptische uitjes:

    Ik weet niet hoe ik aan adressen kan geraken. Mocht je zelf willen komen om ze op te halen: Nedergraafstraat 16 in Reningelst (deelgemeente van Poperinge)
    tel. 057/33 46 36 liefst vooraf bellen.

   • beste trees
    ik woon in moorslede ik zou graag aan egytischeui geraken zou u enkele bolletjes opzenden ik wil de kosten op uw rekening terug sorten mijn adres is
    roger persoon
    stationstraat 186
    8690 moorslede
    dank bij voorbaat

   • beste Hendrik Loobuyck-Debouvere Trees,

    zou je mij ook een paar 1 ben ik al blij mee kunnen opsturen de kosten zijn voor mij. heb begrepen 3,60 kosten zijn. als je u bankrekening mailt zal ik het geld overmaken. wil graag wat extra betalen hoor.

    geef mijn gegeven graag over mail.

    Groetjes Cor
    cor.verschoor@casema.nl

  • Aan Roger : zie ook reactie nr 12, met drie links naar adressen waar je kan op klikken

 14. Wij hebben er al jaren in de tuin. Wij wonen in West-Vlaanderen: Poperinge.
  Wie heeft voor ons oerprei? Wij willen graag ruilen, ook weggeven.
  Wij hebben ook vele kleine uitjes om uit te planten.

  • Je mag voor ons een handvol van die kleine ajuintjes reserveren.Ik heb die ooit nog van jullie gekregen maar ze zijn precies verdwenen,zeer lekker in alle soorten sla.Wat kan ik jullie teruggeven?misschien zaad van reukerwten? ‘t zijn wel geen groenten maar zeer mooie en welriekende bloemen..;
   Veel groeten uit Aarsele
   Lieve
   Neirinck-Debouvere
   Deinse steenweg 180
   8700Aarsele

   • Lieve, we brengen er mee de eerstvolgende keer dat we komen.
    De reukerwtenzaden zullen we dankbaar aannemen.
    Trees

 15. Ja ik al een kweek achter de rug ( 5 jaar geleden ) het is toch moeilijk om de dorre stengels voor te blijven met verwijderen,d.w.z als je even niet oplet en op tijd water geeft heb je dorre stengels en als te dik op elkaar staan .De smaak is goed lekker sterk.

 16. Ik heb al jaren, tot tevredenheid oerprei. Mochten er liefhebbers zijn mogen zo in de loop van de zomer bolletjes halen. De smaak ligt tussen prei en knoflook.
  Ik woon in Kaatsheuvel.

  • Hr. C.G. Boogaart ik heb Uw artikel over de oerprei gelezen en U vermeldt dat er van de zomer bolletjes gaan groeien en dat U deze ter beschikking stelt voor de moestuin liefhebber.
   Ik zou daar graag gebriuk van willen maken bij voorbaat dank.

  • hallo De boogaard, wilt u voor mijn wat uitjes
   reserveren van de oerprei, ik woon in overloon
   maar ben momenteel in spanje aan het overwinteren
   eind maart zijn we weer thuis, wilt u uw adres
   doormailen en de de eventuele preis van de uitjes
   Ik hoot van U te horen.
   groeten Leo

 17. De egyptisch boomui heb ik in het verleden steeds gehad, maar door een of andere oorzaak is hij uit mijn moestuin verdwenen. Waar kan ik deze bestellen? Ik heb al in de catalogus van het VLAAMS ZAADHUIS gekeken,maar zero.

 18. Nog enkele adressen waar boomui te koop is. Nog andere adressen steeds welkom.
  Sanguisorba
  Cruydthof
  Ecoflora

  • Op de tuinbeurs in Sint-Lievens-Houtem, rond mei staan er steeds een aantal tuinders die planten hebben van oerprei en Egyptische ui.
   Groeten

   kurt

  • Op de markt van Aalst elke zaterdag voormiddag staan er verkopers van de biologische boerderij De Loods in Aalst. Hierbij hun site waar heel heel veel te vinden is van speciale kruiden en planten http://deloods.telenet.be/

   groeten Kurt

 19. Ik heb deze ook gehad maar ga aan eeen vriend vragen of deze ze nog heeft en terug aanplanten dan één stengel geeft zeker 3à4 knolletjes om voort te planten,ze planten zich van zelf voort.
  De bedoeling is dat je de stengel gebruikt zoals bieslook,en er enkele laat staan voor vermeerdering bekijk photos knolletjes komen boven op de steel voor voortplanting.

 20. Ik heb ook veel interesse om deze ajuin soort in mijn tuin te kweken,ik woon in de streek van sint niklaas als iemand mij deze kan bezorgen tegen betaling of ruilen voor ander plant materiaal alvast bedankt.

  Willy.

 21. Heb deze ui ook in mijn tuin gehad. Maar ondanks dat ze doorlevend zijn, ben ik ze toch op een gegeven moment kwijt geraakt. Zal ze wel niet goed genoeg verzorgd hebben.
  Heb bij Vreeken maar weer nieuwe besteld omdat het er zo leuk uit ziet.
  Voor het oogsten vind ik ze erg klein.
  Loek

 22. binnenkort ook te koop bij http://www.jongescheuten.nl, via een webshop.. ze sturen ze op..groetjes

 23. Ik heb er alle jaren en woon in de buurt van Waregem,als er iemand oerprei heeft wil ik graag ruilen

  • beste ik heb oerprei van dees jaar maar kan natuurlijk nog niet ruilen maar ik zou graag aan boomui geraken bolletjes kopen of van iemand krijgen

 24. Wat fijn zeg! Had ik nog nooit van gehoord. Ben zoals vele andere mensen geinteresseerd om bolletjes aan te kopen. Waar kan dit in de omgeving van Gent -Zelzate?
  Gezellige feestdagen toegewenst en een gezond en gelukkig 2011

 25. Neem eens kontakt midden zomer dan gaan er weer bolletjes zijn.Ik ben geinterresseerd in oerprei.

 26. Geachte
  waar kan ik enkele bolletjes krijgen of kopen want ik ben ook liefhebber om dat te kweken

 27. Ik heb deze uitjes sinds jaar en dag maar ze zijn zo klein dat het niet handig aan is om ze te gebruiken in de keuken.

  • Hallo , ik ben ook geintreseerd in de kweek van de boomui, ik woon in overloon in nederland, als er
   iemand mij kan helpen aan uitjes, laat het dan horen en neem dan contact met me op.
   Bij voorbaat mijn dank.
   leo

   • Hallo leo ik heb bolletjes van de E-ui . Ik woon in amersfoort
    geallieerdenstraat 67 3815nm
    tel 033 4729158

   • HALLO WIJNAND, LEUK VAN JE TE HOREN
    EN DIE BOLLETJES WIL IK GRAAG,
    MOMENTEEL STAAN WE MET DE CARAVAN IN
    SPANJE OM HET WEER IN NEDERLAND TE
    ONTLOPEN, EIND MAART ZIJN WE WEER THUIS EN DAN NEEM IK CONTACT OP.
    NOGMAALS BEDANKT
    GROETJES LEO

 28. deze plant intereseert mij ook erg,net zoals mr.of mvr.De Rijcke.)
  alleen weet ik ook niet waar ze verkrijgbaar ziijn.
  ik woon in Rumbeke (w.vlaanderen)
  kan iemand mij helpen ???

  • Heb je er ondertussen al gevonden? Ik heb er nog altijd welke ik kan missen. Het verzenden per post kost 3,70€ voor de kleinste zending.
   Weet jij soms een betere oplossing? Ik heb wel een adres nodig hé om te kunnen opsturen.
   Groetjes uit Reningelst.
   Trees Loobuyck-Debouvere

   • Goeie dag mevrouw,
    Ik heb met interesse de kweek van de Eg. boomui gevolgd. Ik ben bezig mijn moestuin te veranderen en kleiner te maken.
    (Ouder worden) Misschien is de kweek van die ui een hulpje.
    Wij komen enkele malen per jaar bij vrienden in Eggewaartkapelle en ik denk dat het misschien een oplossing zou zijn om ze bij U af te halen.
    Mag ik uw tel,nr. vragen om eventueel af te spreken.
    Bedankt,
    Roger

   • Wij wonen in Reningelst: Nedergraafstraat 16.
    Hendrik Loobuyck – Debouvere Trees
    Tel. nr. 057/ 33 46 36.
    Ik weet niet hoe ver Eggewaartskapelle juist is. Liefst ‘s avonds bellen. Graag tot dan.

   • Hallo,

    Bedankt voor de hartelijke verwelkoming en voor de uitjes, die ik met veel plezier ga uitproberen.
    Grtjes van Hilde en Roger uit Deerlijk

 29. beste , waar kan ik de egyptische boomui kopen?

  ik woon rond halle

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)