Twee jaar terug bezocht ik al eens deze Open Dag in het PCG, Kruishoutem. Echt een aanrader voor wie op een aangename en leerzame manier meer wil te weten komen over de hedendaagse, moderne professionele groenteteelt. En zo misschien een ideetje opdoen voor de eigen moestuin. Het Proefcentrum heeft ook een speciale afdeling smaakonderzoek, en u kunt op die dag zelf proever spelen! Een zeer ruim assortiment teelten in open lucht en onder glas, alsook biologische teeltwijzen, dit alles binnen loopafstand. Misschien staat u wel versteld over de overvloed aan teelttechnische maatregelen die het milieu ontzien. Beslist de moeite waard. AFFICHE_ODD 2007

Op zondag 30 september 2007 stelt het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt de deuren open voor het brede publiek. Iedereen is welkom vanaf 13 u 30.
Tijdens een wandeling tussen de proefvelden ontdekt u zelf

  • het verschil tussen de variëteiten van prei, sla, andijvie,radicchio en bloemkool in de openluchtteelt,
  • of een maïsscherm doeltreffend is tegen aantasting van de wortelvlieg
  • of hoe we de gewasbeschadigers in kolen op een natuurlijke manier bestrijden door een bloemenrand aan te leggen rond een bloemkolenveld.

Onderweg komt u meer te weten over drie verschillende waterzuiveringssystemen.
Er zijn serres waarin u ontdekt hoe tomatenteelt en visteelt te combineren valt en hoe we bij de biologische teelten ziekten en plagen te lijf gaan.

Door uw deelname aan het smaakonderzoek kan u mee beslissen welke producten waardevol zijn om op de markt gebracht te worden.

Wie wenst, kan deelnemen aan een zoektocht met een groentemand als mogelijke beloning.

Plaats: Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt vzw, Karreweg 6 te Kruishoutem. www.proefcentrum-kruishoutem.be , zo 30 sept vanaf 13u30.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)