Keukenmeidenverdriet

‘De teelt van schorseneer gaat achteruit’, zo schrijft Marc Declerq in De Standaard Online,
De redenen zijn de verminderde consumptie en de vruchtafwisseling die bij schorseneer zeer nauw luistert. Doordat vroeger heel wat schorseneren geteeld werden hebben vele gronden last van een ziekte die ,,ruwschilligheid” heet. Die veroorzaakt een harde, schorsachtige aanwas rond de schorseneerwortel die de vrucht waardeloos maakt. Tegen de ziekte is nog altijd geen enkel kruid gewassen.
Lees meer over de teelt van schorseneer en waarom ze deze groente ook keukenmeidenverdriet noemen in dit artikel op De Standaard Online. Je leert er ook hoe je best schorseneer kan klaarmaken.


Reacties

2 reacties op “Keukenmeidenverdriet”

  1. Beste,
    Wij hebben een wasmachine buiten onder afdak staan en vangen het was- en spoelwater op in een ton. Mijn vraag : Kan ik dit water gebruiken om de planten te gieten in de groenten- sier- of fruittuin? Wat zijn de eventuele gevolgen van het gebruik van dit water in de groententuin? Wij gebruiken ecologische wasproducten.
    Dank voor het antwoord.
    Frieda & André

    1. Dag Frieda en André
      ik lees dat het ecologische producten zijn, maar ik weet niet wat de samenstelling is van deze producten, maar zelfs in dat geval denk ik niet dat je deze producten gaat gebruiken als gietwater. Toch zeker niet als je dit een heel seizoen zo doet. Ik denk aan het scenario dat dit eigenlijk meststoffen zijn voor de plant en dat er op de duur overbemesting ontstaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.