feb 172017
 

Helaas moeten we deze week afscheid nemen van Herman. Op zondag 12 februari 2017 is Herman van ons heen gegaan.

Ik ben Herman enorm dankbaar  om zijn niet aflatende inzet om met grote precisie zijn verhaal over de teelt van groenten,  te delen met Vlamingen en Nederlanders.

Zijn artikels zullen zeker en vast nog lange tijd een inspiratiebron  zijn voor menig hobbytuinder. Hij leerde Vlaanderen en Nederland wat de slawortelboorder is. Dagen heeft hij besteed om dit insect beter te leren kennen. Er was weinig informatie beschikbaar, nu wel. Nog iedere dag lezen mensen zijn artikel over het gebruik van worteldoek in de tuin. Ieder tuinseizoen zetten mensen de stap om het worteldoek ook in hun moestuin te gebruiken. De teelt van tomaten in potten werd door Herman volledig op punt gesteld. Voordien was er daarover niets te vinden en waren er ook veel foute methodes. Het juiste grondmengsel, de juiste bemesting, de juiste pot, … Herman zocht het allemaal uit. Bodemmoeheid in de kas bij de tomatenteelt hoeft nu geen probleem meer te zijn. Over de teelt van tomaten kan je in Herman zijn artikels zowat alles vinden, tot het enten toe. Je kan er van op aan dat tomatenteelt zeker en vast lukt na een grondige lezing van de artikels van Herman.

Je blijft verder in ons leven Herman, jou tientallen artikels zullen mensen nog iedere dag inspireren. Bedankt voor de talrijke babbels, artikels en inspirerende ideeën.

Mijn oprechte deelneming aan de kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden.

Dankbaar, zeer dankbaar,

Luc

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)