Barbecuetijd! Wist je dat je bijna alle groentesoorten op de barbecue kunt leggen? Het is een gezonde én lekkere manier om groenten te laten garen.

 

 

Dit is deel 17 uit de serie
Groenten op de barbecue, hoe doe je dat?

Met deze tips ga je gegarandeerd smullen:

• Asperges, aubergines (in dikke plakken), bleekselderij (de dikke stengels), grote champignons, courgettes (in schijfjes), knolselderij (in dikke plakken), paprika’s, prei, raapjes, suikermaïs, tomaten, uien, venkel (in dikke plakken) en wortelen (de dunnere exemplaren) kan je rechtstreeks op de vuurgloed roosteren. Strijk ze dan wel eerst aan alle zijden in met een heel dun laagje olie. Keer ze tijdens het roosteren geregeld om en kruid ze pas op het einde met peper en zout. (zie ook 10 tips voor groenten op de barbecue)

• In een papillot van aluminium (of gebruik de nieuwste rage : de Q-bag) kan je werkelijk alle soorten groenten laten garen. Doe dit bij voorkeur op een niet te hevige gloed.
• Werk met verse groenten die stevig aanvoelen, nergens beschadigd zijn en een gave schil vertonen. Groenten met het Flandria-keurmerk vormen een goede keuze, want die beantwoorden aan deze vereisten.

• Tomaten op de barbecue zijn een geval apart. Snijd ze middendoor en rooster de helften altijd eerst met het snijvlak naar beneden en draai ze dan om op hun bolle kant. De geroosterde zijde kunt u dan bestrooien met zout, peper, geperst knoflook en eventueel wat paneermeel. Reken 4 minuten roostertijd per kant, maar na 2 minuten moet u de helften een kwartslag draaien om een ruitjespatroon te krijgen.

• Erg lekker zijn salades met een garnituur van geroosterde groenten!

(bron www.start2eat.be)

De andere zestien berichten kunt u lezen in 
Groenten op de barbecue, hoe doe je dat?

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)