De Belgische truffelaardappel heeft haar eigen webstek : www.schatjesvanpatatjes.be Hierbij het persbericht.

Deze website is een onmiskenbare schakel in de promotie van het exclusieve aardappelras Vitelotte-Noir. Achthonderd verschillende aardappelvariëteiten bestaan er. Sommige zijn niet om aan te zien van lelijkheid. Maar ééntje verdiende onze speciale aandacht nl. Vitelotte-Noir. Zijn opvallende verschijning, – een dikke zwartpaarse schil en paars vruchtvlees -, sprong ons in het oog. Sindsdien noemen wij ze onze schatjes van patatjes.
Onze website onderscheidt zich door ruime informatie over de truffelaardappel. De eigenschappen en teeltwijze van truffelaardappel worden op een eenvoudige manier weergegeven. Ons culinair gedeelte omvat een aantal leerrijke bereidingen en
overheerlijke recepten. De meeste recepten zijn van de hand van streekkok Dirk Boelens van restaurant De Warande te Sint-Jan-in-Eremo. Het recept “pommes moscovite” werd uitgeroepen tot het eerste recept van de maand. Je vindt bij
recept van de chef verschillende culinaire hoogstandjes. Genoeg van al dat watertanden? Ga dan zelf aan de slag. Stuur je recept met foto en bereiding naar info@schatjesvanpatatjes.be en wie weet wordt jouw recept “recept van de maand”.

Deze berichten over truffelaardappel verschenen al eerder
Groenten in het Nieuws: Truffelaardappel is nieuwe delicatesse
Groenten in het Nieuws: Gastronomische teelten uit De Lovie
Nog een webpagina over
Truffelaardappel

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  7 reacties aan “De truffelaardappel heeft nu een eigen webstek.”

Reacties (7)
 1. Ook ik heb ze dit jaar staan.
  Duurt wel vrij lang eer de aardappels groot zijn.
  Ik heb ook het ras Roseval en die zijn al aardig aan de maat terwijl de Vittelotte nog echt knikkers zijn.De Vittelotte is wel 14 dagen eerder gepoot.
  Hoeveel dagen staat er voor deze Vittelotten?

 2. Beste Robert
  op de blog van Evelien staat dat je ze kan kopen bij Delhaize
  het staat hier en je hebt er nog een receptje met truffelaardappels bovenop.

 3. Allemaal goed en wel, maar waar kan ik die truffelaardappelen vinden? Ik wil met de Kerst een gerecht klaarmaken van Felix Alen en dat is met truffelaardappelen, maar ik kan ze nergens (echt nergens!!!) vinden. Aub een of meerdere adressen in de streek Asse-Dendermonde-Aalst. Dank u.

 4. Ik woon op de grens van de zandleemstreek en kweek reeds enkele jaren o.m. ook het aardappelras ‘vitelotte noir’.
  De planten groeien hier krachtig en heel gezond uit. Wie het wenst mag altijd een kijkje komen nemen of hier zelf een tuintje bewerken voor geen geld; heel rustig gelegen en gemakkelijk bereikbaar op een boogscheut van de stad Mechelen: theoslachmuylders@hotmail.com; 015 41 66 06

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)