Aubergine behoort, naast tomaat en paprika, tot dezelfde familie als aardappelen.(Nachtschadefamilie – Solanaceae) Het is dan ook niet verwonderlijk dat de coloradokever eveneens in een auberginegewas kan opduiken. Alhoewel dat, volgens onderstaand bericht al een tijdje geleden was.

Op meerdere auberginebedrijven is plaatselijk Coloradokever (Leptinotarsa decemlineata) gesignaleerd. Het is enige jaren geleden sinds deze plaag voor het laatst optrad, dus het is goed om het geheugen op te frissen. De felrode larven (zie foto) zijn in staat de plant volledig kaal te vreten. Meestal begint het probleem plaatselijk. Dan kan met simpelweg dood drukken van alle kevers veel worden bereikt. Vroeger gaf de roofwants Podisus een goede bestrijding, maar deze predator is vanwege de Flora en Fauna wetgeving niet meer beschikbaar. (Bron :Koppert)

Lees ook op deze site:
Gewasonderhoud bij aubergine.
Aubergines gaven slechte vruchtzetting deze zomer.
Aubergines zaaien en verspenen : warmte nodig

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)