Alles over de teelt
Broccoli is een groente die op korte tijd zeer populair geworden is in de keuken. Omwille van het gebruiksgemak en de gezondheidseigenschappen.
Ook in de groentetuin lukt de teelt van broccoli vrij goed. Als je tenminste de koolvlieg en knolvoet weet op afstand te houden. Hoe je de teelt van broccoli aanpakt lees je in het eerste artikel van een reeks van vier over broccoli.
Deel 1 : Klik op Teelt en onderhoudszorgen bij broccoli

Zaaien en verspenen van broccoli, een fotoreportage
Broccoli zaaien kan van februari tot begin juli. Om te zaaien in februari kiest u best een ras geschikt voor de vroege teelt zoals Marathon. Om te zaaien vanaf april kunt u een zomer- en herfstras kiezen zoals Fiesta. Dit zijn beide hybriderassen. Deze zijn zeker interessant als u houdt van grote opbrengsten en een sterke groei. Wenst u ook nog zijscheuten te kunnen oogsten nadat het hoofdscherm geoogst werd, dan kiest u beter voor oudere rassen. Broccoli telen hoeft niet moeilijk te zijn. Met eenvoudige middelen kunt u zelf plantjes opkweken.
De volledige uitleg over het opkweken van broccoliplanten, uitgebreid geïllustreerd met foto’s kunt u lezen in dit tweede artikel van een reeks van vier over broccoli:
Deel 2 : Klik op Zaaien en verspenen van broccoli, een fotoreportage

Het planten van broccoli, een fotoreportage.
Gemiddeld een maand na het zaaien kunnen de broccoliplantjes uitgeplant worden. Broccoli wordt geplant vanaf de tweede helft van maart tot begin augustus.
Het beste is te werken met kluitplanten (opgekweekt in perspot, bloempotten of trays)
Hoe je best te werk gaat om broccoli te planten in de groentetuin kunt u lezen in
Deel 3 :  Het planten van broccoli, een fotoreportage.

Waarom is broccoli gezonder dan andere groenten?
Groenten zijn gezond. Maar er is er eentje die meer dan de anderen de kop opsteekt in de pers. Dat is broccoli. Broccoli is de gezondste groente van allemaal, dat mogen we zeker besluiten als we de persartikels doorsnuffelen. Van enkele relevante persartikels voor de verschillende gezondheidsaspecten van broccoli vindt u hier een samenvatting. Als je trouwens even aan de slag gaat met Google dan zie je dat broccoli steeds bovenaan te vinden is in lijstjes met gezonde voedingsmiddelen…..
Lees verder in het eerste artikel van een reeks van vier over Broccoli:
Deel 4 : Waarom is broccoli de gezondste groente? Een samenvatting.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  2 reacties aan “Broccoli, de moderne groente”

Reacties (2)
  1. door dit boek heb ik een moestuin

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)