Dit jaar zaaide ik een pakketje kleurrijke aubergines van Thompson Morgan. Doordat aubergine een heel trage kiemer is en pas begin april gezaaid werd, blijft het nog even wachten op de oogst van een bonte mix van aubergines. Ondertussen is er wel al kleurverschil te zien tussen de verschillende planten. Sommige hebben heel bleke stengels en bladeren, andere zijn veel donkerder.

Op de website Purplepride.nl, gemaakt door een telersvereniging van professionele auberginetelers, kan je zien welke grote variaties er bestaan bij aubergines. Nog veel meer kleurenpracht dan bij paprika’s, zo lijkt het wel.
Aubergine is voor veel mensen nog wat vreemd. De recepten met aubergine zijn niet zo gekend. Maar op de website purplepride.nl kan je grasduinen in tientallen lekkere gerechten met aubergine. Iets om uit te proberen deze zomer.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  2 reacties aan “Aubergines : website voor de consument”

Reacties (2)
  1. Hallo,
    Ik heb drie aubergines op pot in de kas. Nu beginnen de bovenste bladeren op te krullen. Kan dit kwaad en wat zou de oorzaak kunnen zijn?

    Mvg
    Piet Muller

    • Ik heb hetzelfde ook wanneer het heel warm is, ik geef het dan wat water en spuit hetook nat, dan zie je de bladeren weer opleven.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)