Uit Het Nieuwsblad

Wouter Keersmaeckers houdt van wat in zijn streek uit de grond komt.

,,Ik ben geboren en getogen in Boechout en ik zal hier wellicht ook sterven. Ik ben van boerenafkomst, opgegroeid met groenten en fruit, en dat heb ik in mijn keuken nooit willen wegsteken.”

Wouter Keersmaekers, chef van De Schone van Boskoop, is verzot op de producten van zijn omgeving. Hij maakte er een kookboek voor, met heel veel aandacht voor de groenten en het fruit die verloren dreigen te gaan, die bijna vergeten zijn.

Een citaat:

……..Nog zo’n bijna vergeten groente is kardoen : ,,Als er een gerecht met kardoen op het menu staat, moet ik er altijd enkele in de koelkast hebben, om aan de klanten te tonen. Kardoen is het best gebraiseerd in kalfsfond of gestoofd, heel lekker met eend……….

en een straffe uitspraak:

“Dan maar liever iets invoeren uit het buitenland, ook als het niet bij onze seizoenen past. Dat kan toch niet? Wij werken met tomaten van mei tot september, verder niet. Ik ben niet tegen de invoer van goede producten, maar vergelijk eens Franse bloemkolen met de onze. De Franse zijn bitter en stinken.”

Lee s het volledig artikel uit Plaza Weekend van Het Nieuwsblad.

Lees het artikel over de teelt van kardoen.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)