Paars is blijkbaar in dezer dagen. Na het bericht over paarse spruiten enkele dagen terug worden er dit najaar ook paarse wortelen geoogst. Op de website van AGF maakt men gewag van een eerste oogst op Nederlandse bodem. Vorig jaar en dit jaar opnieuw werden al paarse wortelen geteeld in België. Ze werden gecommercialiseerd via het Fine Fleur project van REO veiling te Roeselare.

Ook in Engeland is men al twee jaar bezig met paarse wortelen. Lees het bericht op cnn

Op de foto van AGF is zien dat de wortelen groot zijn (type winterwortel) en oranje gekleurd binnenin. Ze hebben een dikke, paarse buitenlaag.

De foto in de nieuwsbrief van Fine Fleur toont ons fijne wortelen (busselwortelen) die paars gekleurd zijn.

Met de paarse wortelen keert men eigenlijk terug naar de vroegere vorm waarin wortelen voorkwamen. Op de Duitse affiche die je ziet bij AGF spreekt men van ur-möhre.

Na oerprei zijn er nu ook oerwortelen.

Lees het bericht op de website van AGF

Lees de nieuwsbrief van Fine Fleur van september 2003

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  2 reacties aan “Paarse wortelen”

Reacties (2)
  1. hoe kun je van paarse wortelen een eenvoudige, lekkere soep maken?

  2. Voor enkele jaren had ik de paarse wortel Purple Haze gekweekt. Maar dan zag ik ze in één of ander catalogus als F1 vermeld waardoor mijn interesse onmiddelijk verdween.
    Mijn vraag: is Purple Haze nu zaadecht of dan toch een F1?

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)