De diameter van de spruitjes is minder dan gewoonlijk. Professionele telers verwachten een veel kleinere opbrengst. Sommigen proberen de oogst wat uit te stellen om alsnog grotere spruiten te kunnen leveren aan de diepvriesindustrie. Ook de hobbytuinder heeft kleinere spruiten dit jaar.
De koele en natte zomer, gevolgd door het relatief warme najaar speelt de spruitentelers parten. Nadat de spruitenplanten tijdens de zomer weinig gegroeid waren zorgde het warme najaar voor een hergroei van de bladeren. Alle energie kwam in de bladeren terecht en slechts weinig in de spruitjes. Ook in november bleef de vorst grotendeels uit, waardoor de spruitengroei ook dan nog moelijk op gang kwam.

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  2 reacties aan “Oogst spruiten valt kleiner uit”

Reacties (2)
 1. dag Gerard.
  de winter savooikool kun je planten vanaf eind juni tot eind juli.
  plantafstand. 50×60.
  de herfst savooikool van eind april tot eind juni.
  plantafstand eveneens 50×60.
  m v g.
  fil.

 2. graag zou ik van u willen weten wanneer ik savooikool mag planten.

  dank u voor de inlichtingen.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)