Nick, de journalist van ‘Culinair Ontdekt’ op Brusselnieuws.be,  gaat zo nu en dan eens bij Het Warandehof in Gijverinkhove. Dit keer haalde hij er zijn inspiratie voor een verhaal over knolvenkel.

Wanneer ik in de buurt ben, spring ik graag eens binnen bij Boer Louwagie in Gijverinkhove, een dorpje langs de IJzer, ongeveer waar de weg van Veurne naar Ieper de stroom oversteekt. De laatste keer kwam ik er ter voorbereiding van onze herfstportie confituur, maar éénmaal in de schuur werd ik neergebliksemd door de bijzonder intense geur van verse venkel.

Ze zagen er rank en fijn uit en de donkere werkplaats rook naar een zaal vol Provençaalse landbouwers op het uur van de apéro. Venkel ruikt immers naar anijs, net zoals Pastis of Ricard. Ik kocht onmiddellijk een kistje. Boer Louwagie was wat verrast. “Kent u dat?” vroeg hij. Het is de typische situatie van de boer die wel met liefde groente kweekt, maar eigenlijk niet weet wat ermee te doen. “Ja, ik maak dat regelmatig klaar”, stelde ik hem gerust. “In Brussel verkopen ze wel meer vreemde dingen”, zag ik hem denken. Lees meer over de culinaire eigenschappen van deze groente op  brusselnieuws.be : Eten en drinken, Culinair Ontdekt: Venkel

Ken je Het Warandehof nog niet? Dan kan je er vrijblijvend eens gaan kijken op zondag 17 september 2006, ter gelegenheid van de Dag van de Landbouw.

Pol en Katrien presenteren knapverse groenten en rabarber om van te snoepen. Ze oogsten het jaar rond groenten volgens de seizoenen. Rabarber is hun specialiteit: de teelt, vermeerdering en verwerking. Zelf telen ze voor de verse markt en verkoop in hun hoevewinkel waar ook verwerkte producten van rabarber worden aangeboden. Daarnaast wordt ook prei, veldsla, rode kool, peterselie en vele andere groenten gekweekt. Bovendien leggen ze zich ook toe op het onthaal van bezoekers en kunnen ze met hun ‘rabarberverhaal’ iets heel uitzonderlijks bieden. Speciaal voor de Dag van de Landbouw voorzien zij een stropartij om op te klimmen en te spelen. Opendeur van 10 uur tot 18 uur.

Familie Louwagie-Zyde ‘Het Warandehof’
Elzendammestraat 11 8691 Gijverinkhove (Alveringem)
www.hetwarandehof.be of www.rabarber.be

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  Een reactie aan “Maak kennis met (de groenten van) Boer Louwagie.”

Reacties (1)
  1. waarom blijven mijn rabarber-stengels zo dun ??
    ligt aan de soort ?? welke dan wel?
    of doe ik iets niet goed

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)