“De overvloedige regen van de afgelopen weken zorgt in grote delen van Nederland voor kwaliteitsproblemen in peen. Peen aangetast door rotpunten kan als verloren beschouwd worden. Herstel is niet mogelijk. Rotpunten ontstaan door overvloedige neerslag in combinatie met het dichtslaan van de grond, waardoor zuurstofloosheid ontstaat. De peen stikt en begint te rotten, omdat de Erwinia-bacterie de peen secundair aantast. Afhankelijk van het verdere verloop van het seizoen stagneert het rottingsproces of zet het zich voort”

lees verder op de website van Bejo zaden

Vandaag bericht ook de website van Groenten en fruit over dit fenomeen : lees het artikel.


Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  Een reactie aan “Kwaliteitsproblemen in peen (Bejo zaden)”

Reacties (1)
  1. Wat ik niet aantrof is dat het al lang bekend is als je een rij wortelen zaait en je zet die om en om met uien de vliegen elkaar bestrijden en je de mooiste oogst hebt
    De wortelen zijn onaangetast en prachtig van kwaliteit.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)