Er is nu volop tijd om aan het nieuwe teeltseizoen te denken.

Heel wat leveranciers sturen u, op aanvraag, een gratis zaaigids met de post. Bij nog andere kunt u de zadengids voor groenten downloaden in pdf of online bekijken.

Hierbij een overzicht. De firma’s staan gerangschikt per land, maar je kan meestal bestellen vanuit zowel Nederland als België.


Weet je zelf nog een ook nog een website om zaden van groentesoorten of een catalogus te bestellen? Laat het weten in de commentaarbox of op lezersbijdrage@plantaardig.com

Ook nog Thompson-Morgan (Bestelformulier per post) (Engelse firma, maar goede service, zelf uitgetest)

Heb je weet van nog websites waar je de catalogus of de zaden van groenten kan bestellen? Laat het weten in de commentaarbox hieronder of op lezersbijdrage@plantaardig.com

  45 reacties aan “Gratis zaadcatalogussen groentezaden.”

Reacties (43) Pingbacks (2)
 1. Graag had ik zaad van de watermeloenradijs ,waar is die online tekoop groetjes mv verstraaten

 2. http://Www.moestuinenbloem.nl
  Top site hele goede service.
  En niet enkel zaden maar ook aardappels en alle sla een kolen plantjes.ook levering naar België toe

 3. Bij Into the Cycle krijg je een zeer voordelige prijs door alleen te betalen voor de hoeveelheid zaden die je afneemt. Daarmee voorkom je dat zaden die overblijven worden verspilt, doordat de zaden uit ouderdom hun kiemkracht verliezen. https://intothecycle.com/nl/zaden/

 4. Kijk ook eens bij http://www.urbanfarmshop.nl. Groot assortiment (biologische) zaden en ze verzenden snel.

 5. heey ik wou weten waar je zaden kunt kopen maar dan heel veel om ze zo zelf door te verkopen in een warm land heeft iemand daar meer informatie over en ik neem aan dat het andere soort zaden moeten zijn aangezien ze niet in nederland worden geplant .

 6. Kijk ook eens op http://www.koopzaden.nl voor het gehele assortiment zaden van Sluis Garden nu met 25% korting

 7. Vergeet zaadhandelvanderwal niet, goed spul, prima prijzen, snelle levering.

  • Kiemkracht zaden valt tegen!

   • @ Koos
    Zelf ben ik zoals u kunt zien niet van Zaadhandel van der Wal maar ik wil hier graag even op reageren. Eigenlijk bestaat er in Nederland geen slecht zaad, het wordt allemaal gekeurd en getest voor het in de handel gebracht wordt, dat zal bij v d Wal ook het geval zijn. Wat wij zelf de afgelopen jaren wel vaak hebben meegemaakt is dat er heel veel andere omstandigheden zoals temperatuur en klimaat tijdens de kiemperiode zijn die de kieming nadelig beinvloeden. bv bij pompoenen zit er tussen verschillende kwekers wel 50 % of meer verschil in opkomst bij een zelfde partij zaden. In dat geval bleek achteraf dat of de temperatuur niet hoog genoeg is geweest de zaden te diep zijn gezaaid kan ook een reden zijn dat de bodem te koud is. Een andere reden kan water geven zijn niet elk zaad is even groot en heeft dan ook niet dezelfde vochtbehoefte, gevolg de ene verrot al voor het heeft kunnen kiemen, terwijl de andere juist last heeft van de droogte. Wat ook vaak een probleem is dat wordt onderschat is ongedierte, zeker met ter plaatse zaaien heb je er vaak geen idee van wat er wordt opgegeten voor het boven de grond kan komen.
    Veel tijd, aandacht en liefde in de kiemperiode steken dat scheelt al een heleboel. Het is jammer dat er vaak snel gedacht wordt dat het aan de kwaliteit van de zaden ligt. Ik hoop dat u wat aan deze informatie heeft.

 8. Ik ben ook heel tevreden over 123zaden. Het aantal zaden in een zakje is beperkt en om die reden goedkoper. Ik vind het leuk om steeds iets anders te proberen en ze hebben niet het doorsnee aanbod van zaden. Voor de tuinier in het klein echt een aanrader. De zaden zijn van goede kwaliteit.

 9. Ik koop mijn zaden al jaren bij Garant Zaden.
  Prima service en kwaliteit voor een lage prijs. Heb wel eens wat anders geprobeert maar kom toch altijd weer bij deze firma terug. Alle zaden komen altijd goed op.

  • hallo, daar ben ik het helemaal mee eens ,ben bij een moestuin,volkstuin ,en via de club bestellen ,maar kan soms even bellen ,om iets vergeten te hebben ,of extra ,prima bedrijf altijd goed .vr gr .

 10. Geachte,
  U bent tevreden van de zaden van de firma 123zaden.
  Ik heb de site bezocht, ruim aanbod en zie dat de prijs laag is in vergelijking met andere firma’s. Zit er voldoende zaad in de pakjes. Kunt u iets meer laten weten over de zaden.
  Dank U.

  • ik ben zeer tevreden ermee,ik heb op 20-07-2011 de 8 ball gezaaid,en nu staan ze al 3 bladeren hoog ,dit zijn ronde courgettes,er staat normaal 21 dagen voor ontkiemen maar binnen 10 dagen kwam het al op en groeit goed ,geen ziekten nog gevonden erin dus ze kiemen goed ,werken perfect,en het is een goede levering,snel en zorvuldig met goede zorg voor het zaad ,de aantal zaden staan erbij vermeld en zitten er ook in ,en ik ben zeer te vreden met de levering,en de zaden ze staan waar voor hun zaden ..en je krijgt bij elke bestelling een zakje zaden gratis ..ik zeg toppie firma

 11. ik koopt mijn zaden bij
  http://www.123zaden.nl

  snelle levering , goede zaden die goed uitlopen .
  ben zeer tevreden mee echt top klassen !!!
  groetjes dittie

 12. Voor een uitgebreid assortiment pompoenzaden kun tu ook eens kijken op

  http://www.kuerbis-info.de/ (je kunt dan kiezen tussen drie vershillende ingangen.bloemen / groenten / pompoen [Cucurbitazaden] )

  pdf catelogus http://www.kuerbis-info.de/kataloge/jansen-kataloge.htm

 13. Sinds vandaag verkrijgbaar helemaal gratis vraag hier het gratis ebook over pompoenen aan en we sturen het zsm toe.

 14. Waar kan ik plantjes van AARDPEER bestellen.

  • @ Van Schel Frie:

   Plantjes van aardpeer zal je niet snel vinden vrees ik, normaal verkoopt men enkel de knollen, die je gewoon in de grond steekt en daar groeit dan gewoon de plant uit. Eens je die hebt, hoef je nooit meer knollen te kopen, je laat gewoon een aantal knolletjes zitten in de grond en het volgende jaar heb je gewoon weer aardperen. De knollen kan je o.a. kopen bij http://www.vlaamszaadhuis.com, daar gewoon zoeken naar aardperen, ze hebben zelfs verschillende soorten

   • Ik heb wel wat knollen van de aardpeer voor je om te starten. Ik heb een mooie ronde soort die makkelijk te schillen is. Kost je alleen de portokosten of ophalen als je toevallig in de buurt woont van Deventer.

   • Hallo, Wij zijn op zoek naar enkele knollen aardpeer om te starten. Is het aanbod nog steeds geldig dat je enkele wil opsturen, op onze kosten natuurlijk ?
    Vriendelijke groeten van Rudi Vercammen uit Merksem

 15. nog niet meegemaakt..maandag een bestelling gedaan bij ‘seeds of italy’,donderdag had ik m’n pakje in de bus. Service vind ik toch ook belangrijk hoor

 16. Graines Baumaux geeft jaarlijks een catalogus uit voor groente – en bloemzaden. Zeer uitgebreid ! 500 bladzijden. Te bestellen onder : http://www.graines-baumaux.fr Ook te raadplegen op de site of zelfs te downloaden (150Mb!)op dit adres

  http://www.graines-baumaux.fr/baumaux-e-catalogue/data/catalogue.pdf

  Verder is er ook nog Pums zaden
  http://www.pumszaden.nl

  Beste groe(n)ten, karl

 17. Ik heb zojuist een eerste maal een online bestelling bij het vlaams zaadhuis (http://www.vlaamszaadhuis.com) achter de rug, op aanraden van een kennis (bestellen gaat trouwens erg vlot). Volgens haar – en zij is reeds jaren amateur-tuinierster én klant bij Het Vlaams Zaadhuis – is dit een van de winkels met de hoogste kwaliteitszaden. Onder het motto eerst zien en dan geloven heb ik dus besteld, ik hou jullie op de hoogte van de resultaten!

  Groet, Joël

 18. Hello,

  Seeds of Italy is inderdaad de Engelse verdeler van FRANCHI Sementi.

  The Kitchen Garden is de Belgische en Buitenlandse verdeler ervan.

  Met vriendelijke groe(n)ten.

 19. Sedert een paar jaren bestel ik de meeste zaadjes in Engeland, Unwins, Simpsons’seeds, the organic gardening catalogue, simply vegetables, seeds of Italy.Ik ben zeer tevreden over de serviceverlening evenals kwaliteit. Meestal een leveringstermijn van 8 dagen en goedkopere portokosten.. Een aanrader!Nu staat de pond ook nog eens zeer goedkoopDit zijn enkele adressenUnwins Seeds en Plants
  Seeds of Italy
  Simpsons seeds and plantsThe Organic Gardening Cataloguegroetjes,Yvette

 20. Hierbij nog een site waar je online zaad ed kunt bestellen
  http://www.kiepenkerl.de/
  met vriendelijke groeten,
  Ton Bossewinkel

 21. Beste,
  De zaden van Bolster zijn geweldig.
  Je hebt je bestelling erg snel in huis en de kwaliteit van het zaad is erg goed.
  Ook nog eens biologisch!

  Groetjes,

  Marlies

 22. Ik ben sinds jaren klant bij Het Vlaams Zaadhuis, heb twee weken geleden op hun nieuwe bestelwebsite gekocht (met de cataloog naast me weliswaar) en alles vlotjes en behoorlijk snel toegezonden gekregen. Net zo makkelijk, niks meer schrijven… Succes aan alle tuiniers!

 23. Bij mijn bezoek aan Nederland begin dit jaar kocht ik kleine slaplantjes in een soort compostblokje.Ze doen het uitstekend, zodat ik wellicht ga importeren.Weet u een leverancier van de plantjes ?

 24. Helza hobbyzaden
  Beste,
  kijk je ook eens op http://www.helzahobbyzaden.nl ?
  Ook hier kan men gratis een catalogus aanvragen
  met de zaden van Garden Seeds en verdere aanverwante artikelen.
  Ook is er een webshop. Waarin men rechtstreeks kan bestellen.

 25. Heel goede biologische kwaliteit:
  http://www.bolster.nl/

 26. Hallo, hierbij nog twee adressen van tuinzaden:

  http://www.OrganicCatalogue.com

  http://www.semaille.com

  Beide zaadhuizen voor bijzondere aardappelrassen.

 27. Hallo,

  Bij ons kunt U ook online bestellen. We biede U onze perfecte dienst en een uitgebreide gamma van kwaliteitszaden uit Italië. Ultra snelle levering.

  Niet te missen, onze permanente promotie, voor 4 gekochte variëteiten krijgt U een 5de gratis, enz …

  Nu ook truffelbomen !

  Met vriendelijke groe(n)ten.

  The Kitchen Garden
  http://www.thekitchengarden.be

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.