Gisteren kreeg ik het boek “Komkommers” van Hedy Willems in de bus. Dit boek is zeer speciaal en verdient zeker en vast uw aandacht. Het boek is een initiatief van de vrouw van een komkommerteler.

“De teelt van komkommers met (h)eerlijke gerechten van de teler”

In het boek vind je 35 recepten met komkommers. Geen recepten waarvoor je eerst een uurtje moet shoppen om alle ingrediënten te verzamelen. Onder het motto “de lekkerste gerechten zijn veelal de eenvoudigste gerechten”. De volle smaak komt dan best tot zijn recht. Ieder gerecht is perfect geïllustreerd met prachtige foto’s, waardoor je het recept bijna zo kan uitvoeren, als had je de bijgaande tekst niet gelezen. Alle recepten zijn met weinig ingrediënten te bereiden en worden nog eens onderverdeeld in hapjes, salades en lunchgerechten en hoofdgerechten.

Terwijl je in dit boek, dat slechts € 9,95 kost, met prachtige foto’s van dochter Sharon bladert ontdek je ook nog eens waarom komkommers telen echt topsport is. Je maakt kennis met de basis van de teeltprincipes van de moderne, duurzame en milieubewuste komkommerteelt. Terwijl je die lekkere, eenvoudige komkommergerechten klaarmaakt krijg je ook eerlijke informatie over de teelt.

Om het boek te bestellen of voor meer info : mail naar komkommers@live.nl of kijk ook eens op de site van Sharon, www.sharonwillems.nl

 Hierbij nog het persberichtje dat Hedy mij ook bezorgde.

 

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Hedy Willems en ik ben de vrouw van een komkommerteler in Ewijk (Gelderland). Samen met mijn dochter (fotografe) heb ik een boek gemaakt over de teelt van de komkommer, afgewisseld met recepten, met als doel de komkommer weer in het zonnetje te zetten.

Door de EHEC crisis moesten wij onze kas ruimen. Wij vonden dat we niet bij de pakken neer konden zitten en hebben een boek gemaakt.

Het boek krijgt nu voldoende publiciteit. Heel erg leuk! De komkommer wordt in ieder geval genoemd!!

En dat is precies de bedoeling. Zorgen dat er meer vraag is naar de komkommer en dat er weer een discussie ontstaat over een zuivere markt, zodat de teler ook eerlijk betaald wordt voor zijn product. De Nederlandse komkommer en over het algemeen de Nederlandse groente:We zijn er toch ontzettend trots op! Laten we het voortbestaan van de groentetelers niet op het spel zetten!

Onlangs heeft er een artikel in De Telegraaf gestaan en daarna was het hier weer topdrukte. Bij Edwin Evers 538 in de uitzending, naar de studio van Omroep Gelderland en een interview live op Simone FM in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Voor volgende week zijn er weer radio-optredens gepland.

Eerder was er al publiciteit in De Gelderlander, Metro en bij Giel Beelen 3FM. En overal kunnen we de komkommer promoten en de eerlijke prijs benoemen die het product verdient!

Wilt u boeken bestellen als relatiegeschenk, voor het personeel in het kerstpakket, voor beurzen etc. u kunt bij ons altijd terecht.

Het boek is in A4 gedrukt, full color, voorzien van een harde kaft en heeft 80 pagina’s. De prijs is 9,95 euro.

Hoe meer boeken in de omloop zijn, hoe meer mensen zich bewust worden van de komkommerteelt in Nederland en hopelijk stimuleren de recepten met de prachtige foto’s ook de verkoop van de komkommer!!

Help de komkommertelers en koop die komkommer!

Mijn boek is te bestellen via  komkommers@live.nl

met vriendelijke groet,

Hedy Willems

d5cnobzk

indruk boek deel 2indruk boek deel 3

Voorjaar 2016
De achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen.
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie.
Bestel nu uw exemplaar via één van de webshops vermeld op deze pagina of reserveer nu zonder verzendkosten bij Bol.com
Laatste reviews, op Bol.com
Eenvoudig uitgelegd met tevens prachtige foto's als illustratie
In dit boek vind je prachtige foto's en een overzichtelijke index. De uitleg is zeer goed gebracht en begrijpbaar. Dit alles maakt dat het boek meer dan zijn geld waard is.
Nooit te oud om te leren
Ik heb al 40 jaar een volkstuin. Toch vind ik in dit boek allerlei nuttige tips. Je hebt er meteen weer helemaal zin in!!! Ik kan deze encyclopedie elke moestuinder, rijp of groen, aanbevelen. Heldere uitleg, goede foto's.
Eindelijk het tuinboek waar ik zat op te wachten!
Dit is een super compleet tuinboek. Echt alles staat er in, hoe je een courgettezaadje in de grond stopt bijvoorbeeld, met de punt naar beneden of juist naar boven... lijkt onbelangrijke vraag, maar het antwoord heb ik pas hier gevonden. Zo concreet en praktisch is dit boek.
Klik hier om nog meer recente recensies te lezen.

  6 reacties aan “Een levend boek : “Komkommers” van Hedy Willems.”

Reacties (5) Pingbacks (1)
 1. Wat een leuk artikel en boek, heb deze link net toegevoegd als informatie in mijn post op Asianfoodtrail http://www.asianfoodtrail.com/kirby-komkommer-vareiteit/?preview=true

 2. Wij steunen Hedy Willems met haar strijd om de komkommers weer een plaats te geven, waar het hoort. Wij waarderen Hedy om haar veerkracht. Het is een fantastisch boek die wij zeker aanbevelen.

  Henk Ferdinandus
  Voorzitter stichting GreensParade

 3. gaarne uw boek bestellen zag het deze morgen op tv-west.

  adres is peizerdiep 22,
  2641sp pijnacker
  geef het bank nummer dan kan ik het bedrag 9.95 overmaken
  met vriendelijke joke dujardin

 4. Beste, H.W. Rood Velt,
  je kan het beste mailen naar mevrouw Willems, via komkommers@live.nl , zij zal u alle nodig info bezorgen.

 5. Het lijkt mij een heel leuk boek,dat wil ik wel bestellen
  als het via voor uit betaling kan geregeld worden,
  of met een acceptgiro,als dat ook kan.

  Groetjes; H.W.Rood Velt.

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)