Baguette met ovengroenten, worteltapenade en Quorn


(de avond voordien de groenten, de worteltapenade en de Quorn bereiden, ’s morgens vóór het vertrek de baguette vullen)

Ingrediënten voor 2 baguettes: 2 baguettes (formaat piccolo, liefst zuurdesem), 1 rode Flandria-paprika, ½ Flandria-courgette, 80 g Quornfilet (natuur), honing, mosterd, 2 gedroogde tomaatjes, enkele blaadjes raketsla, olijfolie, peper en zout.
Voor de worteltapenade: 1 kg Flandria-wortelen, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, de blaadjes van 1 tak koriander, 50 g verse kaas, 1 knoflookteentje, paprikapoeder, peper en zout.


Maak de worteltapenade: schraap de wortelen schoon, stoom of kook ze gaar en spoel ze onmiddellijk af met koud water. Laat ze afkoelen en mix ze met alle andere ingrediënten tot een gladde spread. Proef en kruid zo nodig bij met peper en zout. Bewaar de tapenade goed afgesloten in de koelkast. Snijd de courgette in schuine plakken van 1 cm dik. Maak de paprika schoon en snijd ze in schuine repen van 1 cm breed. Leg de courgette en de paprika op een ingeoliede bakplaat en laat ze 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180° C. Laat afkoelen.

Smeer de Quorn in met wat honing en mosterd, kruid met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Laat 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180° C tot de Quorn goudbruin is. Laat afkoelen en snijd de Quorn in dunne schuine plakjes. In plaats van te bakken in de oven kunt u de Quorn ook 3 minuten grillen in een tafelklapgrill.

Snijd de baguettes open en smeer de onderste helft in met worteltapenade. Beleg de tapenade met stukjes paprika, courgette en Quorn. Versier met kleine stukjes gedroogde tomaat en blaadjes raketsla. Sluit het broodje en wikkel het in alufolie of plastic folie.

Labels:


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten


Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

35 x Lunchbereidingen met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten

Recepten uit de hele wereld

Welke groenten bij wild?

Recepten met vergeten groenten

Groenten in de oven

Walking dinner met groenten

Groenten op en bij de barbecue