Groenten, een recept in kleurenlaagjes



Driekleurenterrine met kip.

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen: 1 kip, 2 liter groentebouillon, 1 rode Flandria-paprika, 300 g Flandria-wortelen met loof, 250 g Flandria-sperzieboontjes, 1 bosje Flandria-peterselie, 1 groene Flandria-selderij, 3 blaadjes gelatine.


· Laat de kip 1 uur zachtjes koken in de groentebouillon. Haal de kip uit de bouillon en laat ze afkoelen. Verwijder het vel, haal al het vlees van de karkas en snijd het kippenvlees in reepjes.

· Leg de rode paprika onder een hete ovengrill tot hij aan alle kanten blaren begint te tonen. Verwijder het vel. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten de pitten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

· Schil de wortelen en snijd ze in rondjes. Laat ze samen met de schoongemaakte sperzieboontjes niet langer dan 4 minuten blancheren in de groentebouillon van de kip. Haal ze met een schuimspaan uit de bouillon en spoel ze meteen af onder de koudwaterkraan.

· Hak de peterselie en de selderij vrij fijn.

· Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Zeef en ontvet de groentebouillon. Breng 5 dl aan de kook en neem dan de pan van het vuur. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de warme bouillon. Laat afkoelen.

· Schik in een rechthoekige cakevorm of terrine achtereenvolgens laagjes wortel, sperzieboontjes, reepjes rode paprika, reepjes kip en peterselie + selderij. Begin opnieuw tot de vorm bijna vol is.

· Overgiet alles met de afgekoelde maar nog niet gestolde groentebouillon. Zet de terrine tot de volgende dag in de koelkast. Dompel de vorm even in een schaal met warm water om de terrine gemakkelijk te kunnen ontvormen.

· Snijd de terrine in plakken en serveer ze met een lichte mayonaise of een yoghurtsausje.


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten

Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

6 Snacks met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten

Recepten uit de hele wereld

Groenten op en bij de barbecue