Koken met groenten in kleur een website van Plantaardig.com

Koken in geel, rood, en groen : Inleiding

Maak uw keuze uit de verschillende artikels over groenten klaarmaken in kleur in de rechterkolom, hiernaast.

Verras uw huisgenoten, uw gasten en u zelf met een volledig zelf bereid rood buffet! Of met een geel stoofgerecht, een groene granité of een mousse in drie kleurenlagen. Koken in kleuren is een nieuwe trend en helemaal niet zo moeilijk. Klassieke groenten én nieuwkomers zoals roodloof of gele courgettes bieden hiervoor de ideale wapens.

Verse groenten zijn niet alleen lekker en gezond. Samen met bepaalde specerijen en verse kruiden vormen ze ook de belangrijkste groep basisingrediënten om kleur te brengen op het bord.

Omdat we ook eten met onze ogen, zijn we aan het visuele aspect van een gerecht veel belang gaan hechten. Koken in kleuren kan op meerdere manieren gebeuren. We kunnen alle onderdelen van een gerecht in één kleur of in meerdere tinten van één kleur houden. We kunnen ook zoeken naar een opvallend kleurencontrast, bijvoorbeeld alleen rood of geel als garnituur bij witte vis of een groene coulis van sla en spinazie bij zalm. Nog opvallender is het werken met kleurenlaagjes, bijvoorbeeld in een terrine of een mousse.
Voor dit kleurenspel bieden verse groenten eindeloos veel mogelijkheden. Vooral in tinten geel, groen en rood, maar ook in wit, bruin, oranje en paars.


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten

Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

6 Snacks met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten

Recepten uit de hele wereld

Groenten op en bij de barbecue