Vegetarische wrap


(De avond voordien de courgette grillen en de kikkererwtenpuree bereiden, dan nog 10 minuten ’s morgens vóór het vertrek)

Voor twee wraps: 2 kant-en-klare wraps (maïspannenkoeken), een vierde van een Flandria-courgette, 1 Flandria-tomaat, een achtste van een witte of rode Flandria-kool, enkele bladeren Flandria-ijsbergsla, enkele blaadjes raketsla, peper, zout.
Voor de kikkererwtenpuree (houmus): 1 blikje kikkererwten, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel chilipoeder, zout, 2 eetlepels fijngehakte Flandria-peterselie.

  • Maak eerst de kikkererwtenpuree: giet de kikkerwerwten af en mix ze met de gepelde knoflookteentjes, het chilipoeder en zout tot een puree. Gebruik hiervoor de mixer met een cutterhulpstuk of de keukenrobot. Meng de gehakte peterselie onder de puree. Bewaar de puree koel en goed afgesloten.
  • Snijd het stuk courgette in schuine schijfjes. Laat ze kort aan weerszijden roosteren onder de ovengrill. Kruid ze lichtjes met peper en zout.
  • Pel de tomaat, snijd ze in vieren, lepel de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de kool en snijd de ijsbergsla in fijne reepjes.
  • Smeer elke wrap in met kikkererwtenpuree. Verdeel er de geroosterde courgetteschijfjes en de blokjes tomaat over. Versier met de gehakte broccoli, de ijsbergsla en de raketsla.
  • Rol de wraps strak op en verpak ze in aluminiumfolie of plastic folie.

Labels:


Deze mini-website werd mogelijk gemaakt door Flandria, het kwaliteitslabel voor groenten


Andere mini-websites met recepten

Feestelijke gerechten met veel Groenten en Fruit

35 x Lunchbereidingen met groenten en fruit

Wokken met groenten

Koken in kleur met groenten

Recepten uit de hele wereld

Welke groenten bij wild?

Recepten met vergeten groenten

Groenten in de oven

Walking dinner met groenten

Groenten op en bij de barbecue