Klik op de foto’s om detail te zien.
Gladbladige peterselie of bladpeterselie is minder gekend als de krulpeterselie. De smaak is aromatischer en de groeikracht is groter waardoor de teelt eigenlijk iets makkelijker is dan deze van krulpeterselie. Je kan al vroeg in het voorjaar peterselie zaaien, maar om de teelt te overwinteren zaai je begin augustus zodat de plantjes eind augustus de grond in kunnen.

Nog hetzelfde najaar kan er al geoogst worden door regelmatig blaadjes te snijden of te plukken. Tijdens een zachte winter loopt de oogst gewoon door. Na de winter is er een flinke hergroei waardoor je al vanaf het vroege voorjaar verse peterselieblaadjes kan oogsten. Vanaf de maand mei zal de peterselie bloeien waarna de plant zal afsterven.

Krulpeterselie kan ook gedaan worden als winterteelt, maar dan best met een bescherming (bijvoorbeeld plastic tunnel). Zaai in augustus in de tunnel of plant begin september. Tot in mei kan je dan regelmatig peterselie oogsten.

Juni 2014
De zesde druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is nu overal verkrijgbaar!
De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond, hip, trendy…. Maar ooit komt er een tijd dat je ook aandacht hebt voor de prestaties en even onder de motorkap wil kijken. Ook daarvoor is er de Groente en Fruit Encylopedie! Koop nu online via de webshops vermeld op deze pagina of koop nu zonder verzendkosten bij Bol.com Laatste review, 28 mei, op Bol.com : Eindelijk het tuinboek waar ik op zat te wachten!

 Geef een reactie

(vereist)

(vereist)